0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ne znam u čemu je fora ... U 32*bitnom sistemu imam taj ''menu'' sa izborom waterways mape, a u 64-bitnom sistemu ga nemam. Tj, ima samo SCG Route. Mape su odlične, nema zbora, pa ću ih koristiti u XP-u dok ne provalim zašto se ne vide u 7-ici 64-bitnoj.
Isti ja problem imam sa OpenCPN. :)
Posle malo zabavljanja sa OpenCPN na Windows7 64 bita, ustanovio sam gde je problem. Dakle, da bi sve radilo kako treba, potrebno je pre pokretanja OpenCPN-a na laptopu, uključiti GPS receiver, a onda uključiti njegov servis u : Start > Devices and Printers > vaš GPS Receiver, u njemu uključiti opciju ''Service'' i kada servis bude učitan, pokrenuti OpenCPN. U tom slučaju program očitava određeni COM Port koji zauzima vaš GPS Receiver i dalje radi perfektno. Međutim, ukoliko uključite OpenCpn bez GPS Receiver-a, on će u pokušajima da se poveže sa njime, stalno blokirati. Govorim za bluetooth GPS Receiver, mada je i kod modela sa USB povezivanjem verovatno isto jer i ta konekcija ide preko COM portova. Ali, pošto nemam takav GPS Receiver, nisam to mogao proveriti u praksi.Kada potreba za OpenCPN prestane, potrebno je prvo isključiti vaš GPS receiver, pa tek onda isključiti OpenCPN. To je procedura koja je u praksi rezultirala korektnim i stabilnim radom OpenCPN-a.Razlog je verovatno u tome što to sa COM portovima u Windows7 drugačije funkcioniše nego kod Windows XP-a, ali to sad i nije bitno. Bitno je da će OpenCPN normalno funkcionisati ukoliko se ispoštuje gore navedena procedura prilikom startovanja programa. Bar u mom slučaju je tako.