Autor Tema: Upozorenja  (Pročitano 69506 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže deda

• NF tim
  • *
  • Osp: UMČ
Odg: Upozorenja
« Odgovor #105 poslato: 19. Maj. 2014. / 09:16:36 »
Da li neko zna nešto o incidentu kod zeleznickog mosta na sajmu?

Sve sam pregledao i nema nikakve informacije!! Izgleda da ima malko cenzure.

Van mreže Ika

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Ika-design-zetovo vlasništvo
« Odgovor #106 poslato: 19. Maj. 2014. / 20:56:11 »
tekst koji nam mnogo može pomoći ,da se izvučemo iz zla koje smo naneli ovoj planeti.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/115240-nova-prijetnja-hrvatski-biolog-otkriva-zasto-hrvatskom-haraju-katastrofalne-poplave-one-su-bozje-djelo-ali.html

Važi za sve države ovog sveta

Van mreže maverick

• Urednik
  • *
  • http://pecaros-os.com/index.php
    • maverick
  • Brod tip: tiger shark yamaha 25 4t
  • Dužina: 4.3
« Odgovor #107 poslato: 20. Maj. 2014. / 13:57:04 »
Svi se moraju vratiti prirodi i dopustiti joj da odradi svoje...Kod nas su najavili da pregovori izmedju Srbije, Hrvatske i Bosne idu da zajedničkim snagama iznađu riješenja da se ovo ne bi ponavljalo....ne znam kako je kod vas ali kod nas su poplave pogodile najsiromasniji dio države...ipak su oni veći gradovi s vecim proracunima dobro osigurani...a sirotinja uvijek nahebe...kako god okrenes

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #108 poslato: 20. Maj. 2014. / 19:25:55 »
Pored svih nedaca i muka koje su ove poplave izazavale evo i jos jedne o kojoj je malo bilo reci:

I mine krenule Savom ka Dunavu?

Istovremeno, pored svih briga, „isplivao“ je još jedan problem. Mine iz krvavog rata vođenog na prostorima BiH tokom 90-ih godina prošlog veka, mogle bi da pokrenu izlivene reke. Nagaznih mina u ovom području, prema tvrdnjama Centra za uklanjanje mina u BiH, i dalje ima u izuzetno velikim količinama (više desetina hiljada). Građani su već počeli da prijavljuju takvu municiju na mestima na kojima ih ranije nije bilo. „To konkretno znači da markeri, kojim su bila obeležena minska polja, više ne odgovaraju stvarnoj situaciji“, upozorava Fric Nojberg iz humanitarne organizacije „Adra“. „Drugim rečima, svi bi morali da budu oprezni kada se kreću ulicama u ugroženim mestima.“

Mine iz poslednje rata, zbog katastrofalnih poplava, postaju i problem susednim zemalja. Nije isključeno da bi one mogle da završe u Savi, a potom i u Dunavu, i tako stignu do drugih krajeva jugoistočne Evrope. Čak i kada su dugo u vodi i mehanizam vremenom postane nakvašen i narušen, one mogu ugroziti život ljudi. Ništa manje opasno ne bi bilo i ukoliko bi neke od tih mina dospele do hidroelektrana. U tom slučaju bi u najmanju ruku mogle naneti ogromnu štetu turbinama.

Sta drugo reci nego otvorite cetvore oci i pazite!

Izvor: http://www.dw.de/nesagledive-posledice-katastrofalnih-poplava/a-17647554

Van mreže deda

• NF tim
  • *
Odg: Poplave
« Odgovor #109 poslato: 21. Maj. 2014. / 09:09:57 »
Ovako to izgleda iz satelita!! Nije montaza !!

Van mreže deda

• NF tim
  • *
« Odgovor #110 poslato: 21. Maj. 2014. / 16:36:40 »
Samo da se podsetimo...........16.maj  2006  godine vrh  u Zemunu 782!

Kod marine 4.jul. treba 50 cm. da se prelije na donje setaliste !!

Van mreže mossi

• NF clan
  • *
    • Varalica II
« Odgovor #111 poslato: 21. Maj. 2014. / 18:51:55 »
A koliko je sad?

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #112 poslato: 21. Maj. 2014. / 19:11:26 »
A koliko je sad?

Zemun 617 (Ima vodostaj na pocetnoj strani)

Sava-Beograd (2006) - 738 a trenutno je 576

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
« Odgovor #113 poslato: 22. Maj. 2014. / 16:18:34 »
Zbog zabrane prilaza Savi od strane vojske zakasnio sam jedan dan da camac vratim u vodu i posle jev bilo kasno. Sada ce morati remorker da se zakaci i da ga povuce u vodu, alipre toga cu iskoristiti da obavim neke bravarske radove na njemu posto mi je sad prikljucak struje blizu pa mogu koristiti brusilicu i aparat za varenje.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #114 poslato: 23. Maj. 2014. / 09:59:31 »
Pojavila su se pitanja koliko će se moći Sava koristiti za kupanje i pecanje ovog leta. Malo sam razgovarao sa lekarima i njihov odgovor je bio da je Sava kao reka protočna voda i da se sama čisti. Najugroženije ili najopasniji je mulj u kome se duže zadržavaju takve supstance (ili bakterije) tako da se treba paziti na obalama ali što se tiče kupanja po sredini reke ona će se brzo očistiti kada se sva voda povuče i slije u svoje normalne tokove. Da skratim njihovo mišljenje je da (ukoliko se ništa više ne desi) će se moći kupati na Savi tokom leta, a što se pecanja tiče (nisam insistirao jer ionako nisam ljubitelj rečne ribe) za to se nisam baš detaljnije raspitivao.

Sa druge strane sam čuo mišljenja drugih (koji su čuli od nekoga, koji je prijatelj sa nekim, a taj zna nekoga) da Savu treba izbegavati u širokom luku ovog leta!

Kako ja takvog ne poznajem ja sam pitao ljude kojima je medicina struka, za njihovo mišljenje, uz ogradu da ti ljudi nisu specijalisti za ove i ovakve stvari ali se ipak bolje razumeju nego mi nestručni.

Šta vi mislite o tome? Da li vi imate neka saznanja ili informacije?

zankiki

• Gost
« Odgovor #115 poslato: 23. Maj. 2014. / 10:26:49 »
Ja bih se kupao samo tako... Mislim da su ti sve lepo rekli. Ogromna količina vode tu prođe, za par nedelja će se pročistiti...
I što se pecanja tiče slična priča, šta se sve izliva svakodnevno, neće biti mnogo gore...

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #116 poslato: 23. Maj. 2014. / 15:30:35 »
Bilo je ucesnika spasavanja i iz drugih marina. (http://nautica.rs/spasavanje-poplavljenog-obrenovca/)

Kako niko od njih nije isao da bi se time hvalio ovim postom zelim da pokazem jos jednu namenu pontonskih camaca, koji su se pokazali odlicnim i u ovoj nameni (spasavanju pri poplavama).

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
« Odgovor #117 poslato: 23. Maj. 2014. / 19:37:35 »
I danas sam bio na Savi i gledam je. Mutna, jaka, prljava, ali nista nije neobicno. Ja licno cu se sigurno kupati ali kad dobije onu njenu "bistru", zelenu boju. Dotle sigurno necu. A ako budem slusao nadlezne, pa oni ni ovih godina nisu "dozvoljavali" kupanje u Savi.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
« Odgovor #118 poslato: 27. Maj. 2014. / 12:35:59 »
"Moja ladja" konacno vracena u vodu.  hgbvc
Jedanaest momaka (medju njima i ja, iako nisam momak), nakon pripreme od pola sata, za dva minuta je gurnuli u vodu.
Sava opada po 15-ak cm na dan i polako se cisti. Ja sam morao da stojim u vodi pola sata da operem cizme i mogu reci da nije strasna. Ni hladna ni previse prljava. rfcdvb

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #119 poslato: 31. Maj. 2014. / 12:02:21 »
RHMZ / Dunav u porastu

Na Dunavu narednih dana umereni i veći porast vodostaja sa dostizanjem granice redovne odbrane od poplava
- 03./04. juna kod Novog Sada i kod Slankamena
- 04. juna. Kod Pančeva i Smedereva vodostaji su iznad granice redovne odbrane od poplava.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika