Pojavila su se pitanja koliko će se moći Sava koristiti za kupanje i pecanje ovog leta. Malo sam razgovarao sa lekarima i njihov odgovor je bio da je Sava kao reka protočna voda i da se sama čisti. Najugroženije ili najopasniji je mulj u kome se duže zadržavaju takve supstance (ili bakterije) tako da se treba paziti na obalama ali što se tiče kupanja po sredini reke ona će se brzo očistiti kada se sva voda povuče i slije u svoje normalne tokove. Da skratim njihovo mišljenje je da (ukoliko se ništa više ne desi) će se moći kupati na Savi tokom leta, a što se pecanja tiče (nisam insistirao jer ionako nisam ljubitelj rečne ribe) za to se nisam baš detaljnije raspitivao.
Sa druge strane sam čuo mišljenja drugih (koji su čuli od nekoga, koji je prijatelj sa nekim, a taj zna nekoga) da Savu treba izbegavati u širokom luku ovog leta!
Kako ja takvog ne poznajem ja sam pitao ljude kojima je medicina struka, za njihovo mišljenje, uz ogradu da ti ljudi nisu specijalisti za ove i ovakve stvari ali se ipak bolje razumeju nego mi nestručni.
Šta vi mislite o tome? Da li vi imate neka saznanja ili informacije?