0 člana i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Imam ja i to duple. Ali teško ih je uhvatiti čakljom iz kabine :) . A ako je vetar sa obale dok prednju nabacim na bitvu brod se već okrenuo. Zato mora brzo da se veže i prednji i zadnji vez. Imam manje od 15 sec. za to. Čakljom je to jako sporo.Čitao sam negde da ljudi imaju spreman konopac na pristanu koji se nabacuje na srednju bitvu. Na sredinu broda. To je već izvodljivije čakljom sa palube. I dovoljno brzo. Nisam probao ali moraću da namestim. Kada ga vezem za sredinu onda nema šanse da ode van domašaja ni krma ni pramac.
Ja imam prostora samo 20m. Uzvodno je splav, nizvodno takodje splav. Pri normalnom vodostaju sam uvučen i 30 metara tako da mi je manevarski prostor jako sužen. Ako omanem nema ispravke. Ako me vetar okrene preko pramca krma će udariti u komšijin splav. Na otvorenoj vodi sam.
Hvala Aka.Sve je to tako. I ja sam to uradio do sada bar 500 puta na istom mestu. Tu sam 6 godina. I opet svaki put imam laganu tremu ako sam sam na brodu. Tema je sta nas muci u solo voznji.I ti ides ponekada sam. Da li postoje neki skriveni strahovi ili bezbrizno zviždućeš u kupatilu brijući se, dok autopilot upravlja brodom? P.S. Moj čamac je težak oko 7 tona i nema kobilicu pa ga jači vetar pomeri više od 2 m za 10 sekundi ako duva sa boka. I potpuno se slažem sa tim da je mnogo lakše kada postoji vodena struja. Korito je čistije, pristajanje je lakše kao i isplovljavnje. Kormilo mnogo bolje sluša nego u mirnoj vodi.