Autor Tema: Deca na brodu  (Pročitano 4103 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Deca na brodu
« poslato: 04. Avgust. 2013. / 18:32:51 »
Deca na brodu traže celodnevnu pažnju. Nema drugara iz komšiluka pa sve pada na pleća roditelja. A mi baš i nismo u godinama kada su živci ko sajle. Ipak, to nije njihova odluka i na nama je da im upotpunimo dan i učinimo život na brodu zanimljivim.
Dobro bi došla sva iskustva...
Šta činiti, kako se ponašati, da li povesti društvo...

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
Odg: Deca na brodu
« Odgovor #1 poslato: 04. Avgust. 2013. / 20:21:14 »
Mi ovih dana zloupotrebljavamo Ivoninu vaspitačicu iz vrtića  tfrdx

Ivona je sluša ko boga iako već tri godine ne ide u vrtić.
Da nije toga.. kolaps

Van mreže zoki novus

• NF clan
  • *
  • Navika ili lep gest "ulovio pa pustio-ne postoji"
    • NEMO
  • Brod tip: Carver
  • Dužina: 10m
  • Osp: UMČ
« Odgovor #2 poslato: 04. Avgust. 2013. / 21:45:41 »
Sve sto ne moze da se resi sa malo batina resava se sa mnogo batina kjnhbg

Van mreže Popaj

• NF clan
  • *
    • Popaj
  • Brod tip: Shetland
  • Dužina: 6,5m
« Odgovor #3 poslato: 05. Avgust. 2013. / 09:17:46 »
Sa decom je problem što ne uživaju na vodi isto kao mi. Bar je sa mojom decom tako. Ćerka vrlo retko plovi, a klinac samo ako ima neka akcija (plivanje). Obavezno povede društvo. Tada treba biti oprezan. Nisu svi dobri plivači. Ako zatreba imam spremne pojaseve. Kod mene je veći problem izlazak na pramac. Tu može doći do pada i povrede. To ne dozvoljavam dok je čamac u pokretu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #4 poslato: 05. Avgust. 2013. / 09:27:40 »
To su sve problemi vezani za sigurnost dece na brodu. I ok je raspravljati o tome.
Ali ideja je bila da vidimo kako da im uciniti boravak na camcu zanimljiv a da i mi ne moramo da ceo dan budemo preokupirani ispunjavanjem njihovih hirova. Ne treba ih zatvoriti, ne treba im uskratiti zadovoljstvo, mozda im treba nametnuti obaveze... ?
Popaj kaze da njegov sin vodi i drustvo kako se ne bi dosadjivao. To jeste resenje za dnevne izlete. Za duzi boravak je malo problematicno ali neizbezno, izgleda, ako zelimo da i mi malo uzivamo na omiljenom mestu. Ili da krstarimo.

Van mreže Popaj

• NF clan
  • *
    • Popaj
  • Brod tip: Shetland
  • Dužina: 6,5m
« Odgovor #5 poslato: 05. Avgust. 2013. / 10:42:40 »
Dule, u tvom slučaju je bar lakše. Imaš veće plovilo, i lakše je izdržati više dana. Za decu je najbolje povesti njihovog vršnjaka.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #6 poslato: 05. Avgust. 2013. / 10:50:11 »
Hajde da vidimo sta je to na brodu zanimljivo deci ili sta im mi mozemo uciniti zanimljivim...
Dvogled
Mozemo ih nauciti da rukuju njim i onda im zadati zadatak... recimo da broje caplje pored obale i da upisuju na neki papir koliko ih vide ... bar par sati necete čuti ono "dosadno mi je, hajde da se igramo"
Ili da upisuju imena brodova kraj kojih prodjemo ili koji prodju kraj nas... to je Ivoni bilo zanimljivo jedno vreme.

Kada krstarimo zaposlim je da gleda kilometarske oznake i da traži to mesto na karti... kao da ne bi zalutali. To se pokazalo kao dobra zabava.  Isto tako kada nailazimo na neko mesto ona u atlasu traži podatke o njemu i čita nam.

Pribor za pecanje
Naučio sam je da baca varalice dao joj jedan štap. Uspela je par puta da ulovi štukice i sada joj je to omiljena zabava kada stanemo negde ili se usidrimo. Jednom sam joj dao i da privlači soma od 3 kg... i zavolela je ribolov. Tako da je mirna dok pecam. Bar par sati a onda traži drugu zabavu.

Peraja i maska za ronjenje
Na svakoj plaži gde ima mogućnosti omogućimo joj da istražuje i podvodni svet. Uživa da gleda ribice pod vodom ili skuplja školjke. Svaki put puna kofica... kao da pravimo neki ukras. Ali to joj učini boravak na plaži zanimljivim.

Alat..
dajte im zadatak i alat i videcete kako im je to itekako zanimljivo... kada čačkam nešto u motornom prostoru dam joj šrafciter i zadatak da odvije neki šraf, podmaže rupu i vrati ga. Naravno, to mora biti neki nevažan deo... kao što je držač kablova na primer.

Silikonske varalice...
Pokazale su se kao odlična igračka. Uzme kutiju i napravi pozorište sa ribicama... satima se zaigra.

Eto, to su neke stvari kojih sam se sada setio.

Inače, slažem se... nabolje je da dete ima društvo vršnjaka, a vi dovoljno grickalica i sokova u ormanu.  tfrdx

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #7 poslato: 05. Avgust. 2013. / 12:09:05 »
Koliko su deca bitan faktor na brodu dokazuje postojanje i sajta za decu na brodu.
Google će dati zadovoljavajući prevod

http://www.kidsaboard.com/

Van mreže zoki novus

• NF clan
  • *
  • Navika ili lep gest "ulovio pa pustio-ne postoji"
    • NEMO
  • Brod tip: Carver
  • Dužina: 10m
« Odgovor #8 poslato: 05. Avgust. 2013. / 19:56:11 »
Da ne bih ja sad tu nesto izmisljao evo dao sam Lakiju da napise sta voli na brodu:
na brodu najvise volim da pecam , da gadjam metu iz vazdusne puske,da vozim mali camac  kao i veliki da uvece gledam televizor iz kreveta i da igram igrice na kompjuteru  da plivam oko camca i jurim belouske i zabe  kao i da istrazujem obalu. dlkjdfzu frdxs

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika