Autor Tema: Koliko košta...  (Pročitano 8125 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Koliko košta...
« poslato: 16. Jul. 2013. / 10:19:03 »
Da li ste ikada pravili računicu koliko vas stvarno košta to što imate brod? Na godišnjem nivou.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
  • Brod tip: mali rečni remorker
  • Dužina: 13
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
Odg: Koliko košta...
« Odgovor #1 poslato: 16. Jul. 2013. / 13:44:14 »
Bolje ne,
imao sam sada dobru priliku da izvedem računicu koliko me je koštao deo rekonstrukcije, nešto bravarije, nova elektoinstalacija, vodovod, kanalizacija, i dobar deo enterijera, međutim vrlo brzo sam izgubio evidenciju a i to spada u deo kapitalnog ulaganja, mada tome nikada kraja. Generalno mene marina košta 600 eur godišnje, na to ide jedno 50-60 eur na redovni servis motora i jedno 30-40 za yamahu na čunu, na to kad se doda registracija i potrošan materijal koji obavezno strada tipa kanapi i slično, mislim da bez ikakvih radova cifra izlazi na 1200-1300 Eur godišnje onako odoka. U slučaju bilo kakvih radova cifra se penje a nebo je granica - na žalost al šta da se radi - idem u iscepanoj majci i malo iskrzanoj košulji al njemu moram dati ono što mu treba kijuhzgtf

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
  • Brod tip: salveta
« Odgovor #2 poslato: 16. Jul. 2013. / 22:39:46 »
Dule ne postavljaj bezobrazna pitanja, znaš.  kjhgffc

Može žena da vidi taj post, posle ...   uygjnhqsdfghj gadVbv

Ako bih stvarno stavio sve na papir. Marinu, pretplatu za parking, redovno održavanje gorivo za svakodnevne dolaske do Ade, gorivo za izlaske na vodu, plin za frižidere i šporet, registraciju i svašta nešto još...

Brr, bolje da ne gledam u te brojke. Možda stvarno odlučim da prodam brod.  vgt456

Van mreže Mezija

• NF clan
  • *
    • Mezija
  • Brod tip: samogradnja
  • Dužina: 7.50
  • Osp: UMČ
« Odgovor #3 poslato: 16. Jul. 2013. / 22:55:07 »
Skoro da prevazilazi samu vrednost camca ,
Al to je u parama ,

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #4 poslato: 16. Jul. 2013. / 23:09:39 »
Arsa je u pravu, ne postavljaj bezobrazna pitanja a i broker sa samo nebo je granica!

Probao sam da izracunam i cena koriscenja plovila za godinu dana (od toga 6 meseci na vodi) me kosta oko 4,000e bez kvarova i vanrednih servisa ili popravki.  zhgfvcdxs

U toj cifri je marina leti, hangar zimi, osnovni servis motora, gorivo za sezonu, registracija, 2 pranja (pred i posle sezone), spustanje i izvlacenje, transport u lokalu (nemam prikolicu), otvaranje i zatvaranje camca kad idem i kad se vracam sa plovidbe (samo se najavim telefonom).

Bilo koji kvar je katastrofalan udarac na novcanik: prosle godine sam imao skoro totalni kvar na z-nozi, zapusenje grane auspuha i promenu pumpe za gorivo i to je kostalo (sve je zamenjeno sa novim, komplet noga, obe grane i pumpa) 2,500e i to sa nabavkom delova u mojoj reziji i prodajom stare noge za delove inace bi bilo preko 5,000e  juhgfdertyh

Najjeftinije je kupiti camac (brod) za par godina kroz godisnje izdatke kupis jos jedan! Ali sebe tesim da imanje vikendice bi me isto ili cak skuplje kostalo (ili kosta) u zbiru a nijednu vikendicu ne mogu da iskoristim sa vecim uzivanjem nego sto mogu camac!  uygjnh

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
  • Brod tip: mali rečni remorker
  • Dužina: 13
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
« Odgovor #5 poslato: 17. Jul. 2013. / 21:28:49 »
Arsa je u pravu, ne postavljaj bezobrazna pitanja a i broker sa samo nebo je granica!

Probao sam da izracunam i cena koriscenja plovila za godinu dana (od toga 6 meseci na vodi) me kosta oko 4,000e bez kvarova i vanrednih servisa ili popravki.  zhgfvcdxs

U toj cifri je marina leti, hangar zimi, osnovni servis motora, gorivo za sezonu, registracija, 2 pranja (pred i posle sezone), spustanje i izvlacenje, transport u lokalu (nemam prikolicu), otvaranje i zatvaranje camca kad idem i kad se vracam sa plovidbe (samo se najavim telefonom).

Bilo koji kvar je katastrofalan udarac na novcanik: prosle godine sam imao skoro totalni kvar na z-nozi, zapusenje grane auspuha i promenu pumpe za gorivo i to je kostalo (sve je zamenjeno sa novim, komplet noga, obe grane i pumpa) 2,500e i to sa nabavkom delova u mojoj reziji i prodajom stare noge za delove inace bi bilo preko 5,000e  juhgfdertyh

Najjeftinije je kupiti camac (brod) za par godina kroz godisnje izdatke kupis jos jedan! Ali sebe tesim da imanje vikendice bi me isto ili cak skuplje kostalo (ili kosta) u zbiru a nijednu vikendicu ne mogu da iskoristim sa vecim uzivanjem nego sto mogu camac!  uygjnh

Komšija smanji pod hitno troškove tako što ćeš sam da otvaraš i zatvaraš brod  jhgf,
pošto sam ti ja takoreći prvi komšija zovem te na kafu ili pivo, maši kad me vidiš ja sam uzvodno 15m na bovi jhgf

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #6 poslato: 17. Jul. 2013. / 23:50:42 »
Eh komsija kad bi samo moglo, ali ima to i dobrih strana jer dok to momci rade, ja na marini popijem pice sa drustvom koje je bilo sa mnom na camcu tako da za toliko produzim boravak na reci!

To je stara prica, kad nemas slobodnog vremena od posla onda imas i para a kada imas dosta slobodnog vremena onda nemas para! Sve u svemu vreme je novac, tako da bi mene odrzavanje camca manje kostalo da ja imam vise vremena a sad me kosta toliko. Doduse ne zalim jer na taj nacin obezbedjujes i platu nekom momku koji se oko toga stara pa nas tako ima vec cetvero zadovoljnih: ja, jer ne gubim vreme, vlasnik marine jer mu placam i momak koji radi jer ima posao i platu a na kraju i drzava jer je na sve to naplatila i porez.

Inace prihvatam tvoj poziv na pice mada moram da priznam da te nisam skoro video (ili nisam obratio paznju).

Van mreže zoki novus

• NF clan
  • *
  • Navika ili lep gest "ulovio pa pustio-ne postoji"
    • NEMO
  • Brod tip: Carver
  • Dužina: 10m
« Odgovor #7 poslato: 18. Jul. 2013. / 10:32:14 »

Mnogo malo trosi taj tvoj camac ako ti odes stotinak puta u sezoni do Ostruznice ili Belegisa....
Vise potrosite vi u kaficu dok cekate da vam otvore i zatvore camac  :)

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #8 poslato: 18. Jul. 2013. / 11:24:40 »
Novuse, kamo sreće da stotinak puta odem bilo gde sa čamcem, to bi značilo da sam maltene svaki dan na njemu tokom sezone. Ja sam presrećan ako izađem preko 30 puta na vodu. A što se kafića tiče može se i sa čašom vode (al hladne) da se prođe jer zakon i onako kaže 0 promila dozvoljeno :)  jhgf

Van mreže zoki novus

• NF clan
  • *
  • Navika ili lep gest "ulovio pa pustio-ne postoji"
    • NEMO
  • Brod tip: Carver
  • Dužina: 10m
« Odgovor #9 poslato: 18. Jul. 2013. / 17:50:15 »
Moja greska !
Permutovao sam 100 sati sa 100 izlazaka uygjnh