0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.
Arsa je u pravu, ne postavljaj bezobrazna pitanja a i broker sa samo nebo je granica!Probao sam da izracunam i cena koriscenja plovila za godinu dana (od toga 6 meseci na vodi) me kosta oko 4,000e bez kvarova i vanrednih servisa ili popravki. U toj cifri je marina leti, hangar zimi, osnovni servis motora, gorivo za sezonu, registracija, 2 pranja (pred i posle sezone), spustanje i izvlacenje, transport u lokalu (nemam prikolicu), otvaranje i zatvaranje camca kad idem i kad se vracam sa plovidbe (samo se najavim telefonom). Bilo koji kvar je katastrofalan udarac na novcanik: prosle godine sam imao skoro totalni kvar na z-nozi, zapusenje grane auspuha i promenu pumpe za gorivo i to je kostalo (sve je zamenjeno sa novim, komplet noga, obe grane i pumpa) 2,500e i to sa nabavkom delova u mojoj reziji i prodajom stare noge za delove inace bi bilo preko 5,000e Najjeftinije je kupiti camac (brod) za par godina kroz godisnje izdatke kupis jos jedan! Ali sebe tesim da imanje vikendice bi me isto ili cak skuplje kostalo (ili kosta) u zbiru a nijednu vikendicu ne mogu da iskoristim sa vecim uzivanjem nego sto mogu camac!