Cekam da mi se klinac skloni sa kompa cu da okacim slike moje pozicije. Ja sada stojim u ledu i na ledu, ispred mene je zguzvan deo pristana sa marine koji odignut u vazduh, ispred toga je dosao neki zalutali kabinas a jos nekih 50m dalje stoji deo neke terase nekog restorana. Sve to mi je na direktnom putu ukljucujuci tone leda. Led je debljine 10,12cm pa koliko se gde natalozilo. Prvi prioritet mi je da se ovom uzasu sklonim sa puta. Pozdam se u malo fizike pa su kanapi tako postavljeni da kad krene cunami,brod ode u nazad a onda se primakne na zeljenu poziciju dalje od toga. Posto sam u glavi jedno 4000 puta prosao scenario kako ce se sta lomiti mislim da cu se na taj nacin skloniti. Nama je na marini zadnji stub odbrane sipovi, koji su za razliku od nekih uradjeni pismeno, ozbiljan fi, poboden 12 m i kompletno armiran. Jedan kanap je postavljen i direktno na sip i on bi trebalo da sluzi da rastereti pristan. E sada posto je u proracunima potrebna ozbiljna trigonometrija i ostale matematicke djakonije a ja sa tih cesova uglavnom bezao, kanapi su postavljeni tako da priblizno dobijem to sto hocu.