Dužina samog korita bez zadnje platforme je 13,60 m. Preko svega je 14,5m.
Širina 4,17m a gaz 1,45 m. Trenutno, bez opterećenja 1,30m. Kobilica je 85cm dubine.
Korito je radjeno od brodskog lima debljine 7mm. Nadogradnja je brodski lim 4mm osim kormilarnice koja je nadogradjivana i gde je lim debljine 3mm. I nije brodski. Srećom, u pitanju su samo bočne strane jer je krov i tu od brodskog lima.
Motor je DAF 575 MY . Linijski šestak deklarisan na 120HP. Čist dizel najjednostavnije konstrukcije. Nema čak ni grejače a pali i na ovom minusu "na pola ključa". Ukupno 125 radnih sati. Čak je i posle 5-6 godina stajanja upalio bez problema. Kod motora imam dilemu... u svim dokumentima koje sam našao piše da bi na leru trebalo da radi na 500 rpm ali brojač obrtaja pokazuje 750. Maksimalni broj obrtaja je 2450 i tu se knjige i instrumenti slažu. Taj problem moram da rešim. Čisto zbog duševnog mira.
Kormilo je hidraulično i tu me očekuje još ugradnja autopilota koja će ići uz ugradjnju ostalih uredjaja.
Sistem hladjenja je zatvoren a u kobilicu je ugradjeno i oplatno hladjenje. Nije povezano ali to je u planu tako da se za hladjenje motora neće upotrebljavati voda iz reke. Tada ću postaviti i suvi auspuh.
Kopča je Twin disk na koju se nastavlja Piton drive i osovinski vod prečnika 50 mm.
Za gorivo ima 4 rezervoara. Dva po 250l i dva od 200l.
Crni tank 200l i (za sada) jedan rezervoar za vodu od 250l. Plan je da na proleće ispod poda u pramčanoj kabini ugradim još 500 l za vodu. Plastične rezervoare. Mesta za to ima.
Ugradjen je i prednji potisnik mada sam skeptik po pitanju njegove upotrebe na rekama zbog granja. A i pristajanje u obalu je rizičnije. Probaću pa ću videti da li ostaje ili ne.
Salon i kuhinja će biti u gornjem delu. U potpalublju su dve kabine i kupatilo. Motorni prostor je zauzeo dobar deo potpalublja ali meni to odgovara.
Evo i par sličica za početak.