Upravo Zoki tvoje razmišljanje ide u prilog moje zamisli putovanja. Kao što sam već u odgovoru Duletu opisao plan plovidbe. Znači, plovidba danju i to kada su vremenski uslovi idealni. Dobro isplanirane marine za blagovremeno uplovljavanje, ako se ukaže potreba da predstoji moguća promena vremena. Ne isplovljavati ako je vetar preko 15 čvorova. Za nekoga koji gleda putovanje kao putovanje , a ne vidi ništa oko sebe i čak ga i ne interesuje, taj i nije za takvo putovanje. Za takve ljude je besmisleno objašnjavati doživljeno na putu. Ko takvo putovanje posmatra kroz tačku A i B, snjim nemam šta da pričam. LJubav, ne za avanturom, već da se prođe, vidi, doživi, e,- upravo sa takvim ljudima bi želeo da pričam. Nebi želeo više da se javljam niti mi treba nekakva beskorisna rasprava, pogotovo sa ljudima koji nisu na istoj talasnoj dužini. Jer onda se to svodi na besmisleno prazne priče. Ja pričam o jednom, a oni o drugom.
Zorter je sve lepo rekao. Jahta je opremnjena sa svom bezbedonosnom opremom, spasilačkim čamcem. Imaće prateći gumenjak sa motorom. Pripreme pre polaska maksimalne, i naravno uz sve sugestije i potrebne savete skipera koji bi bio kapetan.
Mislim da sam u ovih nekojiko javljanja sve objasnio tako da više nebi ni želeo da se javljam jer bi bilo suvišno, a neko ko je zainteresovan neka se javi preko pp.