Autor Tema: Potreban skiper za nastavak puta jedrilicom od Konstance do Kavale  (Pročitano 22197 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
  • Osp: UMČ
Odg: Potreban skiper za nastavak puta jedrilicom od Konstance do Kavale
« Odgovor #15 poslato: 12. April. 2015. / 21:46:05 »
Ljubo, bilo bi dobro da objasnis sta sve jedrilica poseduje od uredjaja neophodnih za plovidbu da bi potencijalni skiper imao uvida u plovilo. Koliko se ja secam ima magnetni ziro kompas, radio stanicu (marine band), novougradjeni GPS sa sonarom...... i ne secam se da li ima jos nesto. Motor sredjen, popravljen, ispravan, jedra ispravna ..... pojaseve za spasavanje (za posadu) ...... Objasni sve sto znas i kako planirate ploviti (mada znam da je predvidjeno samo danju da se plovi i po povoljnim vremenskim uslovima, znaci ne po svaku cenu i ne po olujnom vetru).
Previse je pretpostavki i nagadjanja pa bi bilo dobro reci koji su planovi a potencijalni saputnik, skiper, koji bi bio i kapetan plovila ce u svakom slucaju izvrsiti izmene plana kako bi sve bilo ispravno i bezbedno.

Van mreže zoki novus

• NF clan
  • *
  • Navika ili lep gest "ulovio pa pustio-ne postoji"
    • NEMO
  • Brod tip: Carver
  • Dužina: 10m
« Odgovor #16 poslato: 12. April. 2015. / 22:23:50 »
Zoki kada smo došli u Zeleniku imali smo hrane i pica za još par meseci da provedemo u plovidbi tako da je to najeftinije ali sigurnost na brodu zavisi od opreme sa kojom se nije šaliti i odgovornost kapetana je veoma važna kaošto sam već napisao pojedini o Miljanu mogu misliti šta hoće da ga ponižavaju i vređaju ali je veoma odgovorana osoba. Pozdrav

Kakve veze ovo sto sam ja napisao ima sa Miljanom?
Ja znam dobro Miljanovu jedrilicu a i pratio sam pripreme za put tako da nema tu mesta za bilo kakvo poredjenje....

Van mreže ljuba015

• NF clan
  • *
    • Aleksandar
  • Brod tip: deplasmanski recni,samogradnja
  • Dužina: 10met.
« Odgovor #17 poslato: 12. April. 2015. / 22:41:23 »
Upravo Zoki tvoje razmišljanje ide u prilog moje zamisli putovanja. Kao što sam već u odgovoru Duletu opisao plan plovidbe. Znači, plovidba danju i to kada su vremenski uslovi idealni. Dobro isplanirane marine za blagovremeno uplovljavanje, ako se ukaže potreba da predstoji moguća promena vremena. Ne isplovljavati ako je vetar preko 15 čvorova. Za nekoga koji gleda putovanje kao putovanje , a ne vidi ništa oko sebe i čak ga i ne interesuje, taj i nije za takvo putovanje. Za takve ljude je besmisleno objašnjavati doživljeno na putu. Ko takvo putovanje posmatra kroz tačku A i B,  snjim nemam šta da pričam. LJubav, ne za avanturom, već da se prođe, vidi, doživi, e,- upravo sa takvim ljudima bi želeo da pričam. Nebi želeo više da se javljam niti mi treba nekakva beskorisna rasprava, pogotovo sa ljudima koji nisu na istoj talasnoj dužini. Jer onda se to svodi na besmisleno prazne priče. Ja pričam o jednom, a oni o drugom.
Zorter je sve lepo rekao. Jahta je opremnjena sa svom bezbedonosnom opremom, spasilačkim čamcem. Imaće prateći gumenjak sa motorom. Pripreme pre polaska maksimalne, i naravno uz sve sugestije i potrebne savete skipera koji bi bio kapetan.
Mislim da sam u ovih nekojiko javljanja sve objasnio tako da više nebi ni želeo da se javljam jer bi bilo suvišno, a neko ko je zainteresovan neka se javi preko pp.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
« Odgovor #18 poslato: 12. April. 2015. / 22:44:33 »

Kakve veze ovo sto sam ja napisao ima sa Miljanom?
Ja znam dobro Miljanovu jedrilicu a i pratio sam pripreme za put tako da nema tu mesta za bilo kakvo poredjenje....

Da, to si u pravu. Miljanova jedrilica je sa opremom ful fulova. Radar, tri GPS navigaciona uredjaja, magnetni ziro kompas, radio stanice sa marine bandom i jos dve sa radioamaterskim opsezima (ukupno tri) ...... i jos mnogo toga. Miljan sa ANASTASIJOM II moze ploviti oko sveta a ova jedrilica samo treba da se preveze do Kavale i to moze uvek uz vidljivost kopna pa nema razloga za tolikom opremom. Inace zato i jeste plan da se plovi samo danju.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
« Odgovor #19 poslato: 12. April. 2015. / 22:55:50 »
Evo Ljuba je objasnio sve sto je trebalo, jedino nije rekao da nije OBAVEZNO da saputnik bude sa skiper dozvolom i da ne mora on da bude kapetan plovila. Moze ali nije obaveza. Moze bilo ko. Ko ima zelju za avanturom i putovanjem morem, da vidi more i obale iz drugog ugla a ne iz auta ili autobusa a da pri tom ima nekog znanja iz nautike da moze pritrcati u pomoc ako negde zatreba. Narocito kod pristajanja u marinama. Da zna sta treba da se uradi. Da zna kad, gde, kako i koji konopac treba dodati, prihvatiti, vezati... Ovo putovanje je i zadrzavanje u lepim uvalama, plazama, radi uzivanja, kupanja, odmora.....

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
« Odgovor #20 poslato: 08. Januar. 2016. / 16:11:33 »
Ova tema je odavno uspesno zavrsena bez i jednog ugovora (na obostrano zadovoljstvo), jer je rec o poznanicima i prijateljima.

Ova tema ce zbog toga biti zakljucana a ako neko zeli rasprava po slicnom pitanju nek otvori novu temu. juhgfd

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika