Autor Tema: Golubac-rekontrukcija tvrdjave i marine  (Pročitano 2751 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Misha D

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Linssen 29.9ac
  • Dužina: 10
Golubac-rekontrukcija tvrdjave i marine
« poslato: 18. Januar. 2014. / 09:35:16 »
verovatno ce produbiti marinu, pogotovu onaj deo blize obali i pumpi
Diskusija je zavrsena tek kada se dokaze da sam ja u pravu

Van mreže Popaj

• NF clan
  • *
    • Popaj
  • Brod tip: Shetland
  • Dužina: 6,5m
  • Osp: UMČ
Odg: Golubac-rekontrukcija tvrdjave i marine
« Odgovor #1 poslato: 19. Januar. 2014. / 10:31:24 »
Negde sam cuo da u sklopu tog projekta ide i nova moderna marina.
I izmestaju put da ne prolazi kroz grad.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
  • Brod tip: mali rečni remorker
  • Dužina: 13
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
Odg: Golubac-rekontrukcija tvrdjave i marine
« Odgovor #2 poslato: 05. Jul. 2017. / 12:29:49 »
Dugo nista ovde nije napisano a ima nekog pomaka. Ovaj vikend smo napravili mali izlet do Tekije i prva stajanka je naravno bio Golubac. Rekonstrukcija tvrdjave je u toku, na zalost ove godine nece biti otvorena za turiste ali vidi se pomak i vidi se da se radi. Napravljen je veliki parking koji se placa simbolicno, 100 din za ceo dan. Tu je i vizitorski centar sa info deskom, sala za prezentacije i predavanje a postavljena je i mala postavka sa lokaliteta. Napravljeno je lepo setaliste do tvrdjave i simpatican kafic sa pogledom na tvrdjavu i Dunav. Tu je odmah postavljen i ozbiljan pristan za bele ladje ali kako jos nisu resili carinsku ispostavu brodovi ove godine nece tu pristajati. Kada rese te probleme ovo ce biti jedno od stajalista velikih kruzera. Taj birokratski problem ne znam sta je toliki problem ali ok to ce biti valjda reseno. Pored ovog velikog pristana tu je i manji koji kao namenjen nauticarima i manjim turistickim brodicima. Trenutno je zauzet jer na njemu putnike preuzima beogradski brod Trajan koji ove godine radi na tom potezu. Mogli su jos jedan pristan da obezbede jer ovako ispade da je moguce prici jedino ako Trajan nije tu ili popodne i ujutru kada ne vozi. Inace cini mi se da vikendom od 11h do 17h ima redovne polaske na svaka 2 sata. Od ostalih stvari u samom Golupcu nije se nista promenilo, ovo sto je uredjeno oko tvrdjave lepo izgleda i sigurno ce pomoci da se blago koje imamo prezentuje konacno onako kako dolikuje.

Inace put je odlican, imam puno vidikovaca i bas je uzivanje voziti. Smesteni smo bili kod Boban u DM - odlican apartman zaista za svaku preporuku - apartman Popovic Donji Milanovac, koga zanima naci ce ga na netu. Inace postao je vlasnik nekadasnjeg vojnog placa u Poreckoj reci tako da se nadam da ce mozda jednog dana tu osvanuti jedan lep privez za nas pacice.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika