Kad dodje do kupovine, izmedju celika, aluminijuma, drveta i plastike (verovatno propustam neki materijal) moj izbor je uvek - ono sto mogu sebi da priustim (ako znam za cega cu da ga koristim)...u nekom idealnom svetu nautike svi mi bi trebali da imamo 3-4 plovila da bi pokrili svoje licne i porodicne zelje i prohteve....(slicno motociklizmu) Ne verujem da postoji univerzalan camac/brod i svaka namena ima svoje materijale sa svojim manama i prednostima....Aluminijum je za mene zakon, ali kad dodje do nekog pecanja offshore - nema sanse da me neko ubedi da zabacim iz plovila koje je lakse od 2 tone...ili duza putovanja u nemirnoj vodi, tezina i duboko "V" korito imaju svoje...Svi aluminijumski camci koje sam imao (i koje imam) su dobro izolovani i svi tapacirani sa nautickim tepisima ne samo zbog prigusivanja buke nego i zbog neizdrzivih temperatura golog metala. Ukljucujuci i moj omiljeni Bass Tracker iz '85...cudo od plovila, super stabilan, dovoljno lak da ga trolling motor vuce solidnom brzinom a lak za upravljanje i odrzavanje...(ove godine ide i on sa nama na Tisu, pakujem ga ovog momenta) Sto ljudi - sto cudi...