Autor Tema: Ponovo AIS  (Pročitano 512 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Ponovo AIS
« poslato: 25. Novembar. 2013. / 01:24:12 »
Stvarno mi nije namera da pišem forumu Moja ladja a da mi odgovara Nikola. E ako oformi neki odbor za odgovaranje na pitanja rado ću ih pitati, pa i pismeno. Glupo je prepucavati se ovako. Stvarno je glupo kada bi u pitanju bili lični razlozi. Ali uopšte nisu lični. U pitanju je uvlačenje ljudi u nešto što je besmisleno svim nautičarima, vlasnicima malih plovila, rekreativcima....

Citat:
pusti duleta, kad je video da smo digli stanicu on platio dinar da udje u kolo sad bi dva da izadje, on ima jako dugo AIS na brodu i njemu je sistem zaista nebitan za tog stanovista, ali treba gledati van granica privatnih foruma/potreba... treba gledati sveopste dobro ...

ko ima korist od AIS-a u Srbiji:
-Svi koji plove nocu, po kisi , magli ili po nekom drugom losem vremenu kada je vidljivost ogranicena...
-Vlasnici plovila koji ga uvedu na brod jer u slucaju kradje znaju gde je (ovo ce biti jako rasprostranjeno cim cena padne ispod 100 evra  , sada je oko 400 i pada svakim danom)
-Sve porodice koje imaju svoje voljene na vodi (mornari, kapetani i sl)
-Svi LSI-evi kafanski svaleri cim predju IQ 100 pa skapiraju da mogu da ostave AIS na komsijin brod koji je na pecanju a oni da odu u susednu kafanu da se hvale o svalerskim uspesima za novim kafanskim stolom...
-Svi penzioneri koji ujutru pogledaju brodove u svom okruzenju (i ja to volim : ) ) eno bas neko gore to pomenuo :D
-Svi koji se brinu za bezbednost u plovidbi ...naravno imaju korist  i strani sajtovi, pa sta ? jel to problem ?
pa daju besplatno opremu naravno da hoce neku korist?

nama su dali besplatan pristup , sta ces vise???....
manite me koministicke ideologije "tudje ocemo svoje nedamo" to nas je i doteralo do ovde...
Madjari nemaju... pa sta me boli q za madjare? Valjda cu se ugledam na one koji imaju a ne na one koji nemaju ?
starno mi je suludo da objasnjavam korist AIS-a... svako ko misli da koristi od AIS-a nema , slobodno neka svoje odgovore i teme salje pismom/postom na adresu sajta Moja Ladja a mi cemo ih objavljivati i odgovarati na njih ...

Kraj citata:

Po starom dobrom običaju Nikola je potpuno okrenuo priču o Marinetraffic u priču o AIS uredjaju što nema blage veze jedno sa drugim.AIS prijemnik koji se dobija od Marinetraffic je jedino sposoban da stoji na tavanu i šalje podatke njihovom sajtu. Ništa manje ni više. Za to nema nagrade kao što nema ni koristi za kapetane, nautičare... ima samo za one koji nemaju druga posla i drugi način da vide vodu osim na google.

A šta je pravi AIS i koje su koristi od njega mogao bi da komentariše samo neko ko ima iskustva u radu sa tim a ne neko ko čeka Zonton AIS da bi pravio pometnju u radio komunikacijama.
Pretpostavljam da bi se nametnulo svima da im se brodovi zovu Srbija.

Da ne zaboravim... ja uopšte ne moram da dajem dva dinara da izadjem iz kola. Baš nikakve obaveze nemam prema tim profiterima. Nisam potpisivao ništa, nisam uzimao od njih ništa. Ali je imam prema ljudima koji su navikli da povremeno pogledaju tu mapu i zato će signal ići dokle god to zakonom ne zabrane.

Izvinjavam se svima ali nisam mogao da oćutim na vredjanje ljudi da im je IQ nedovoljan da shvate kako Nikola ima dobre namere i kako svi treba da potpišu ugovor sa Marinetraffic radi opšteg dobra.  A ni na to da je ovo privatan forum. Naravno da jeste. Kao što je i Nikolin samo što on stvarno misli da smo svi ispod "IQ 100" pa i ne sumnjamo u njegove reči kako je to javno dobro. Baš zbog takvog stava i postoji "Nautički forum" , "Plovidba info" ...

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika