Ovu temu shvatam i kao "šta vas praksa navodi da nadogradite ".
Ako sve bude kako treba, osim dogradnje čvrstog krova (kao najveće investicije), nameravam da uklonim sto u kokpitu broda koji je fiksiran.
Jako mi smeta prilikom pecanja. Kada sam sam na brodu, odmah ga skinem okrenem na leđa i dobijem mogućnost lakše cirkulacije kroz brod tokom pecanja. Tu se vodi glavni rat sa Vecom koja voli ovaj sto.

Na njegovo mesto nameravam da postavim običan kamperski sklopivi sto koga mogu, po potrebi, pomeriti ili sklopiti i skloniti.
U istom cilju, nameravam da otvorim vratanca koja bi mi omogućavala lakši i brži izlazak na platformu broda . Računam da neću biti mlađi u narednim godinama pa je ovo nešto o čemu intenzivno razmišljam. Znam da postoje bojazni vezane za ukrućenje i ojačanje broda otvaranjem ovih vrata ali smatram da se to može rešiti.
Ihaaj, ima zu još sitnica.
Vremenom nameravam da zamenim i merdevine za izlazak iz vode. Znam da kod Buse u radnji stoje teleskopske prohromske merdevine sa ravnim gazištima.

U nekoj još većoj varijanti moje "ludosti", planiram da uklonim klupe sa leve i desne strane u kokpitu. Odnosno da postavim sklopive, koje bi se po potrebi spuštale. Brod ispod patosa u kokpitu ima sasvim pristojnu dubinu za smeštaj mnogih stvari. To bi mi omogućilo još veću komociju prilikom ribolova a prijatelje bih mogao da primim i ugostim kao do sada.
Led diode, takođe su u planu.
Eto, za sada to su samo planovi koje ću, nadam se, i realizovati.