Autor Tema: Dolaze hladne noći...  (Pročitano 3280 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Dolaze hladne noći...
« poslato: 16. Oktobar. 2013. / 22:10:41 »
Jesenje noći znaju da budu baš hladne.
Jedno od rešenja za topao krevet može da bude i prostirka koja se greje na 12V. Potrošnja je oko 6 ampera a kada se zagreje potrošnja pada na 3 ampera ako smanjite tem. na termostatu.
Cena ... pogledajte na njihovom sajtu gde prostirku možete i kupiti.
http://electrowarmth.com/12vbunkwarmermattresspad.php

Van mreže Zoran022

• NF clan
  • *
  • Dužina: 8,36
  • Osp: UMČ
Odg: Dolaze hladne noći...
« Odgovor #1 poslato: 16. Oktobar. 2013. / 22:30:28 »
Nije samo da su hladne, nego su i dugačkeeeee ... A više od hladnoće mi smeta nedostatak struje. Svetla, TV, radio, laptop, punjači razni za razno i sve to na ono malo akumulatora, a Sunca nigde da ih malo dopuni. Još i ovo ćebence na struju, i onda smo gotovi i ja i akumulator  tfrdx
Generalno, za manja plovila i kabine manje zapremine, plinske grejalice ili one na petrolej su bolje rešenje. Jedino što je, po meni, uslov da imaju odvod produkata sagorevanja bilo čega, nafte, petroleja ili gasa. No, to je već druga tema ..
Korišćenje takvog ćebenceta x 2, zahteva popriličan arsenal baterija sobzirom na dužinu noći, te mislim da nije racionalno rešenje.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #2 poslato: 16. Oktobar. 2013. / 22:40:52 »
Zašto druga tema. Ova tema je ok za to kako ugrajati i čamac i sebe u ove jesenje dane. A i zimske koji tek dolaze. Ja imam webasto i plinsku grejalicu. Vebasto je sasvim dovoljan ali je noću bučan. A i troši struju, što kažeš.
Zato kombinujem. Webasto samo uveće da podignem temperaturu pa onda stupa na delo plinska grejalica. Iz kamp prikolice je i ima odvod. Poslušao sam dedu pa odvod ide u kokpit, ne napolje. Tako se malo podiže i temperatura u kokpitu kada se spuste bočne cerade. Možda je to greška ali greje ledja dok se sedi i peca.

Van mreže Zoran022

• NF clan
  • *
  • Dužina: 8,36
  • Osp: UMČ
« Odgovor #3 poslato: 16. Oktobar. 2013. / 22:59:52 »
Ja koristim isto tu grejalicu iz kamp kućice, marke Truma pa neki broj. Mali je prostor i uz ventilatorčić 12 cm na 12v malo razduvam topao vazduh sa nje po kabini i taman lepo toplo svugde. Jedino mi je odvod na boku, jer nisam imao baš puno izbora gde da ga postavim. Inače, sama grejalica je sasvim korektna i lepo prigreje unutra, ali je osetljiva na vetar, tj, ako je jak vetar hoće da kroz odvod ugasi plamičak u pećki. Zato sam smislio neku ''T'' račvu, imitira onog pevca na odžaku koji se nekada postavljao, i ona znatno umanjuje uticaj vetra. Začuđujuće je koliko kondeza se napravi u toku samo jedne noći grejanja, tako da je sa te strane odvod na boku pravo rešenje.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika