0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.
Mislim da cemo tesko osmisliti takav brod i da ce neko uzeti da ga pravi iz vise razloga ali ajmo prva dva: u Hrvatskoj je proizvodnja uglavnom za morsku plovidbu a ne recnu, sto znaci probleme oko pristajanja na obalu jer gaz tesko da bi bio manji od 0,7 do 0,8m, zatim upravljanje na malim brzinama (pisano u drugoj temi). Sledeci problem je cena jer tesko da bi cena za takav camac bila 8.000 EUR, mislim da bi bila znatno skuplja. Cenu camca uglavnom i odredjuje oprema i ona za visednevna krstarenja nije jeftina.Jos nesto, gledajuci prostor na mom camcu (7,5m) a mislim na prostor za stvari, hranu i pice za porodicu, to je ipak malo mesta za visednevno krstarenje (za vikend uredu ali za vise dana tesko). Doduse nisam bio na camcu za dnevnim prostorom, predpostavljam da ima vise mesta.Tvoj predlog camca izgleda dobro, samo jednu stvar bi mozda trebalo doraditi a to je produzena platforma za kupanje koja je zgodna iz vise razloga a jedan je i da moze da ponese i pomocni camac.
Vidim ja da je u najavi proizvodna linija plasticnih camaca negde u Kaludjerici...
Mislim da je baš Arsin brod idealan kao brod za višednevni boravak na vodi. Dovoljno prostan, lep i dobro osmišljen rasored, svega 40 KS je dovoljno za pristojnu brzinu. Nije prevelik i dovoljan je jedan čovek za sigurnu plovidbu.Proizvodnja takvog korita sigurno ne prelazi cenu proizvodnje Narvala od 9 metara.Tu je još jedan brod...Antiqua ... na slici.Po meni vrlo udoban, bezbedan i lep. Postiže dobru brzinu, i opremljen je za višednevni boravak na vodi. Ako ćemo iskreno, ni jednom od ova dva broda Narval nije ni do kolena što se rešenja za visednevno krstarenje tiče. To što imaju veći gaz nikako nije mana već vrlina. Težište je spušteno i povećana je stabilnost na bočno ljuljanje.
E vala je ruzan ko da ga projektovao neko sa Stenke