Autor Tema: Odgovarajuća snaga motora  (Pročitano 2123 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
  • Osp: UMČ
Odgovarajuća snaga motora
« poslato: 09. Septembar. 2013. / 10:35:20 »
Zadnjih dana na vodi sam primetio jedan veći CARVER, sa aft kabinom i fly bridge-em, po mojoj proceni najmanje 35 stopa dužine. Ono što mi je privuklo pažnju je da je vlasnik ugradio 2 vanbrodska motora i to Yamaha 25ks i sa njima plovi.

Ne ulazeći da li ih on koristi zbog uštede (glavni motori ispravni ali se ne koriste) ili mu je neispravan glavni motor(i), zanima me da li je ta snaga dovoljna za brodić te veličine. Dovoljna da plovi u pravcu je sigurno ali kako bi se sve to ponašalo ako počne vetar da duva ili reka ubrza ili obadva odjednom? Da li je to dovoljno za manevrisanje brodom? Svojevremeno je bila slična diskusija sa brodićem LUNA ali ne znam kako se završila jer je čovek napustio sve forume pre završetka svog broda.

Ovo može biti interesantno jer je moguće za relativno malo para nabaviti velikog krstaša iz 70 ili 80 tih godina, ukoliko je plastika dobra, unutrašnjost se da uz manje ili više truda dovesti u red a umesto originalnog motora (koji je sigurno u lošem stanju) uzeti takva 2 vanbrodska i evo prave rečne jahte za manje od 15,000eur sa svim komforom (koža, klima, lamperija  hgbvc).

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika