*
Dobar dan vam zelim gospodo Forumasi

Tema interesantna :"brodsko zvono",

pa se i ja setih zvona koje sam kupio za Sevu-2, u Moskvi na "Vermisaz"-u. U ponudi je bilo mnogo crkvenih zvona

, ali ja nisam iz te price da bih na svojoj voljenoj ladji stavio crkveno zvono, pa jos i ukradjeno, jer za tu informaciju sam bio siguran. I tako (razocarano ) posmatram te relikvije, kad jedno zvono se odvazilo i na njemu pise : "severna obalna straza". Znaci ukradeno sa broda ! Pa dobro, kazem ja. "Sevi" ce biti ponos da ga nosi na rekama Srbije.

I pitam ja "posto je ... ?", kad podnaduli "parin" kaze "100 baksova" - ladno. "Da, ( kazem ja njemu ) 100 baksova je cena, a u dzepu 60$, vazi ? I naravno, odmah je pristao. Jos jedan dokaz da ga ne kosta nista - ukradjeno ! Kad' sam ga podigao, bogami tesko ! Odnesem ga ja u kola, kad ono "bronza" spada u zabranjene metale za iznosenje iz Rusije ! ( A izvoze vozovima ???

), ali meni na aerodromu ce ga oduzeti 100% ! I resim ja da ga prosvercujem kolima ! I krenemo na godisnji odmor ja, Ljilja i Malisa, "skodom-oktavijom"( 2500 km. u jednom pravcu ) i na Beloruskoj granici, kazem ja da idemo do Minska na vikend kod prijatelja. Tako da mi gepek nisu ni otvarali i tako sam ponosan na to zvono ( sa severnih mora

)!
Pozdrav Moma Stosic