Ako se vec ulažu napor i sredstva ja predlažem da napravimo pravu priču a ne takmičenje.
Jedino od toga će biti koristi za sve.
Pretenciozno je nazvati stanicu Srbija jer biće ih u Srbiji još. To treba očekivati, jedino tako je u redu.
Jer kako će oni iz Grocke nazvati stanicu? I da li je samo jedna u Srbiji a mi ostali nismo?
Trebalo bi .... Beograd - Sava , Beograd - Dunav, Smederevo... Grocka... Kladovo, Novi Sad, Titel - Tisa....
Tako da kada neko ukuca mesto dobije sve stanice iz tog mesta. To nije bitno, bitno je da se vide brodovi ali u svemu postoji neki red pa ga treba imati i na marinetraffic.
Ako se vec insistira na tome da stanica nosi naziv Srbija i da bude jedina... ok.
Ali onda neka dobaci dalje od 2 NM. Neka pokrije celu Srbiju.
Nije ovo svadja, ja samo iznosim predlog da napravimo pravu stvar i da pokrijemo Beogradski atar koliko mozemo. A prikljucice se jos neko.
Moze svako kome je brod vezan u marini, marina ima internet a on ugradjen AIS prijemnik. Trosice samo malo struje.
Ili da forumi kupe par AIS prijemnika i da se instaliraju na marinama sto je mnogo bolja prica. O tome zimus kada budemo besposleni