Da, to je odlična slika i uredna izvedba. Naravno, visinska razlika između te dve pumpe može biti manja ili veća, zavisi šta korisnik želi da postigne i od oblika korita. Ovde je baš velika visinska razlika između donje i gornje pumpe.
Evo još tri fotke. Na prve dve se vidi kako sam sebi izveo jedan par za motorni prostor pre ugradnje. Ja imam dva para jer mi je motorni prostor izdvojen od preostalog dela kaljužnog prostora. Na trecoj slici se vidi drugi par nakon ugradnje i ožicavanja za preostali deo kaljužnog prostora (levo je pramac, desno je krma). I meni je bila ideja da lako mogu obe da izvadim radi čisćenja, servisa ili zamene, kao što je to moguće u izvedbi na slici koju je Dule okačio.
Postoje još dve stvari koje treba ispoštovati kod montaže, a koje važe bez obzira da li imate jednu ili više kaljužnih pumpi:
1) Sve žice i konekcije treba sprovesti što više iznad kaljužnih pumpi tj iznad nivoa skupljanja vode (iz očiglednih razloga - kratak spoj, korozija kontakata)
2) Plovci bi trebalo da su okrenuti ka krmi tj vrh plovka koji radi dole-gore bi trebalo da bude okrenut ka krmi ili bar postrance, ali ne ka pramcu (ovo kada
su plovci i pumpe postaveljni bliže krmi, što je najčesći slučaj). Time se sprečava mogućnost da pri talasima veća količina vode u kaljužnom prostoru
polomi ili zaglavi plovak nakon što se sjuri od pramca ka krmi. Trebalo bi da je samo sebi jasno obzirom da znate kako izgleda plovak.