meni je letos crkao brodski frizider marke norcold isti kao engel radio je na 12 i 110 volti ulozih i dodatnih 60 evra za trafo 110 na 220. Da ironija bude veca nije crkao vec je kompresor iygubio kompresiju.Radi se o liniskom Shvinovom kompresoru koji i,a radni vek preko pedeset godina po prici prodavca iz nemackog Bergera*kuca koja se bavi prodajom opreme za kamp vozila.Isti taj prodavac mi je rekao da posaljem mail fabrici i napisem da mi je crkao motor iz 1997 godine ,slikam i da ce mi fabrika poslati novi kompresor najverovatnije besplatno jer im je glavna reklama da njihovi ,kompresori rade dozivotno....Zamena kompresora i pratece elektronike je u srbiji 300 evra firma danfoos tako da sam ga.....
Zamenio sam ga kompresorskim friziderom iz metroa na 220 volti i full sine pretvaracom od 1000wati .Radi dobro imam plocu od 120 wati i krati mi rad nocu par sati jer pretvarac vec na 11.7 volti signalizira nizak napon ali sa prvim zrakom sunca startuje ponovo...tako da imam sve ladno kad mi treba..
Da ne zaboravim frizider na akciji bio 10000 dinara i 190 evra full sine pretvarac ispalo nesto manje od popravke starog..