Autor Tema: Da li ste nekada ostali bez goriva ?  (Pročitano 2827 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Popaj

• NF clan
  • *
    • Popaj
  • Brod tip: Shetland
  • Dužina: 6,5m
  • Osp: UMČ
Da li ste nekada ostali bez goriva ?
« poslato: 09. Jun. 2013. / 21:03:21 »
E, ja danas jesam katir. Plovio sam sa zenom, sinom i njegovim drugarom. U povratku u marinu ne znam  tačno na kom km. Save, otprilike 4 km. nasipom od NBG blokova, odjednom se ugasi motor.
Vergla a neće da upali. Tačno sam znao da nema više benzina  dcfvb. Po mojoj računici trebalo bi da ima 7 do 8 litara. Još ja ugradio rezervoar od 80 lit, da nebrinem više. Pomoćni motor nisam poneo.
Veslo mi još kod kuće.
Ako se nađete u takvoj situaciji ženu obavezno bacite u vodu, pa opušteno razmišljajte šta vam je činiti. Ja sam danas imao sreće, i ovom prilikom se zahvaljujem dobrim ljudima koji su mi pomogli.
Prvo nepoznatom dečku koji je ubrzo naišao sa skuterom i odvukao me do obale i to vrlo vešto. Tu se  mlada dama po imenu Maja, vlasnica splava ponudila da pristanem. To nije sve, dala mi je ključeve svoga automobila da odem po benzin. Sve se završilo u roku od sat vremena. Više sreće nego pameti. Još jednom se zahvaljujem ovim divnim ljudima.

Van mreže Ika

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Ika-design-zetovo vlasništvo
Odg: Da li ste nekada ostali bez goriva ?
« Odgovor #1 poslato: 09. Jun. 2013. / 22:45:16 »
Vrlo poučno.No moj komentar se odnosi na one koji će se naći u prilici da pomognu.Budite prijatelji neznancu,pomozite koliko možete,ko zna kad ćete se vi naći u neprilici.
Popaju savet,,umesto ženu u vodu ,ti skači u vodu i bezbedno je dovezi do željene destinacije.Ipak si ti odgovoran za njenu i bezbednost putnika. jhgf

Van mreže Popaj

• NF clan
  • *
    • Popaj
  • Brod tip: Shetland
  • Dužina: 6,5m
« Odgovor #2 poslato: 10. Jun. 2013. / 08:23:05 »
Znam ja sam zeznuo stvar, ali stvarno treba biti priseban. Sreća naša da nam se to desilo na ovom mestu. Da smo bili negde na Dunavu bilo bi čupavo.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
« Odgovor #3 poslato: 10. Jun. 2013. / 09:57:55 »
E, zato je pored mobilnog telefona dobro imati marine radio stanicu.

A sto se tice pomoci, ona na reci nikad nije manjkala. Ko izadje na reku i ko voli reku, taj je uvek spreman da pomaze kolegama u nevolji. Medju ljubiteljima reka nema baksuza, to znaj.

P.S.
Osim, mozda, dede !!! kjhgfdfeded nbvc nbvc nbvc nbvc nbvc nbvc

(Deda, izvini, moj si, morao sam.) upravusi

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma