Autor Tema: Prekid u radu  (Pročitano 6164 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Prekid u radu
« poslato: 21. Februar. 2019. / 15:02:09 »
Zbog promene PHP verzije na host serveru forum nije radio u intervalu od 10 do 15h.

Sada smo na bezbednijoj platformi.

NF tim.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
  • Osp: UMČ
Odg: Prekid u radu
« Odgovor #1 poslato: 23. Februar. 2019. / 09:14:02 »
 rfcdvb

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #2 poslato: 17. Septembar. 2019. / 18:44:48 »

U ime administracije foruma izvinjavam se svima koji nisu mogli da se uloguju juce i danas u toku prepodneva.Iz nepoznatih razloga par fajlova je osteceno 15.09. Verovatno je neki od pomocnih programa pokusao nadogradnju i nije je zavrsio. Ja sam bio opravdano odsutan (pocela jesenja sezona :)) i danas sam uradio zamenu neispravnih fajlova. Hvala Zorteru na obavestenju.
Ukoliko primetite neku nepravilnost u radu prijavite ovde.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
« Odgovor #3 poslato: 17. Septembar. 2019. / 19:12:54 »
Za sada radi i na PC i na Androidu rfcdvb

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #4 poslato: 11. Decembar. 2023. / 00:30:39 »
Ovaj prekid je trajao malo duže. Više od dve godine i bez namere da ga ponovo aktiviram. Razlog je nezainteresovanot ljudi da pišu. Definitivno su forumi izgubili primat na društvenim mrežama.
Ipak, na ovom forumu je toliko korisnih tekstova da bi bila šteta izgubiti ih. Mnogima su, a i ubuduće će, pomogli da se upoznaju sa rekama, destinacijama i ljudima. Skoro sve koje znam na reci sam upoznao na forumima koji se bave nautikom. I ta poznanstva pa i prijateljstva traju i dalje. I dalje se mogu osloniti na njih i oni na mene ako dodje do problema.
Zato nastavljamo tamo gde smo stali.
Postavljaćemo korisne tekstove, davati savete ili pružati podršku nautičarima.

Pored foruma tu je i Youtube kanal  Nautički forum

Stari facebook radi ali nije moguće prijaviti se. Kazu da je to zbog neaktivnosti. Šteta, ima 1900 pratilaca. Neću odustati od pokušaja da ga povratim. Ako neko zna kako neka pomogne.  Ovde je stari nalog LINK

Van mreže mossi

• NF clan
  • *
    • Varalica II
« Odgovor #5 poslato: 21. Decembar. 2023. / 21:20:22 »
Pozdrav, nisam dugo bio ulogovan.

Ako i kada budete u proputovanju Dunavom, a sidrite u Apatinu ili u blizini. Voleo bih da popijemo kafu ili rakijicu.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #6 poslato: 21. Decembar. 2023. / 21:36:28 »
 juhgfd

Van mreže Bakara

• NF clan
  • *
    • Riviera
  • Brod tip: Metalni kabinaš
  • Dužina: 8,7
« Odgovor #7 poslato: 25. Decembar. 2023. / 08:51:24 »
Ovaj prekid je trajao malo duže. Više od dve godine i bez namere da ga ponovo aktiviram. Razlog je nezainteresovanot ljudi da pišu. Definitivno su forumi izgubili primat na društvenim mrežama.
Ipak, na ovom forumu je toliko korisnih tekstova da bi bila šteta izgubiti ih. Mnogima su, a i ubuduće će, pomogli da se upoznaju sa rekama, destinacijama i ljudima. Skoro sve koje znam na reci sam upoznao na forumima koji se bave nautikom. I ta poznanstva pa i prijateljstva traju i dalje. I dalje se mogu osloniti na njih i oni na mene ako dodje do problema.
...

Bravo Dule, upravo to je i poenta foruma. Svi smo mnogo naučili prateći tekstove na forumima, ali i buduće generacije treba da imaju pristup tome i da uče ne samo o plovidbi, nego i o druženju i solidarnosti na vodi.

Dobrodošao nazad i srećno u daljem radu!  jhgf

Van mreže Mileta

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Polaris Glider
  • Dužina: 7 m
« Odgovor #8 poslato: 31. Januar. 2024. / 14:03:24 »
Drago mi je da forum opet radi. Baš dosta toga je korisnog ovde šteta da se ugasi. Ja priznajem da sam se malo ulenio pisanjem na forumima. Dosta tome doprinose i neke osobe, na pojedinim forumima, koje ponekada nedobronamerno, ili u šali napišu nešto što se pogrešno shvati i ljudi onda izbegavaju da pišu, postavljaju pitanja, sugerišu, već se okrenu sebi i svojim problemima, životu... a na forume zaborave.

Van mreže Zox

• Moderatori
  • *
    • Putopis iz slane sveske
  • Brod tip: Rio 630 Fish
« Odgovor #9 poslato: 31. Januar. 2024. / 15:14:06 »

Kada sam primetio da foruma nema, sačekao sam neko vreme, a nakon toga izbrisao korisničko ime i lozinku iz memorije računara, jer nije bilo svrhe da ih i dalje čuvam. Imao sam malo problema da se setim tih podataka, ali eto vidite da pišem, znači da me memorija dobro služi.

Sa druge strane bilo mi je malo krivo što se nije postavilo bar neko šturo obaveštenje o gašenju foruma.

Bilo kako bilo, drago mi je da se možda ne najveći, ali najuređeniji forum ponovo vratio.

Drago mi je da forum opet radi. Baš dosta toga je korisnog ovde šteta da se ugasi. Ja priznajem da sam se malo ulenio pisanjem na forumima. Dosta tome doprinose i neke osobe, na pojedinim forumima, koje ponekada nedobronamerno, ili u šali napišu nešto što se pogrešno shvati i ljudi onda izbegavaju da pišu, postavljaju pitanja, sugerišu, već se okrenu sebi i svojim problemima, životu... a na forume zaborave.

Mnogi tvrde da su za  odumiranje foruma zaslužne društvene mreže. Da, tačno je, ali donekle. Ključni je  razlog naveo Mileta. Razni bezveznjakovići koji nemaju pametnija posla, a uz to su puni kompleksa, umesto da pomoć potraže kod lekara, oni se zakače na forum, a zatim na autore tekstova i onda počne prozivanje, pod.ebavanje i slično. Iz tog razloga sam i otišao sa foruma "Moja Lađa" pre oko 6 godina.
Tamo administratori ništa ne rade, a raznih drkoša koliko hoćeš. Uloguje se nadrndan, jer mu žena nije dala, pa ga još i zavitlava, onda pun privatnih problema dođe da se istresa na forumu. Uz to, postoje i oni koji kad se probude, gledaju samo da nekog pod.ebavaju. Jbg, kompleksi su čudo.

Tu su i razni "pametnjakovići". Ti sve znaju i u sve se razumeju. Od kulinarstva, preko nautike, mašinstva, hemije, pa do nuklearne fusije. Onda takva dva, tri suva genija jedan drugom podilaze i jedan drugog podržavaju, pa zajedno krenu da napadaju čim se neki tekst na forumu kosi sa njihovim uverenjima.

Većina forumaša ne želi da se kači sa tim psihopatskim profilima ličnosti, a mnogi nemaju niti snage, niti volje, niti energije i onda sam tiho nestanu, jedan za drugim. To nije slučaj samo u Srbiji, već i kod naših suseda. Često nastave samo čitati forum, ali kao gosti.

Dobro je da postoje ovakvi forumi puni nautičkog sadržaja kako bi se korisnici mogli informisati, a dobro je da postoje i administratori kao što su na ovom forumu, jer prvo opomenu, a posle treće opomene sledi crveni karton - trajno izbacivanje. Svedok sam nekoliko takvih "banova" i drago mi je zbog toga, jer upravo takvih je bilo na forumu "Moja Lađa". Sada ni tamo nema aktivnosti, bar ne onakve kakva je bila pre 7, 8 godina, a i ranije, jer su i odatle članovi digli sidro.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika