Autor Tema: Poziv udruženja gradjana "Moja ladja"  (Pročitano 10109 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Odg: Poziv udruženja gradjana "Moja ladja"
« Odgovor #15 poslato: 23. Mart. 2018. / 09:55:12 »
Nedostaje najvažnije:

" Cilj udruženja je da se registraciji čamaca doda još jedna obavezna stavka. Članarina udruženja."

Imamo 4 foruma. To je najače udruženje.
Neko se dosetio da te forume i članove prevede u neko "udruženje" i to naplati.
Hvala lepo.
Meni za "bavljenje nautikom" nije potrebna članska karta već plovilo, plovidbena dozvola i dozvola za pecanje.
Dovoljno papira.

zankiki

• Gost
« Odgovor #16 poslato: 23. Mart. 2018. / 10:47:33 »
Ne vredi da nastavljamo priču na ovu temu, jer očigledno mislimo različito.
Da mislim da je tako kako ti kažeš, verovatno ne bih plaćao članarinu.

Forumi nisu nikakvo udruženje, i ne utiču ni na šta.

Van mreže Zox

• Moderatori
  • *
    • Putopis iz slane sveske
  • Brod tip: Rio 630 Fish
« Odgovor #17 poslato: 23. Mart. 2018. / 12:02:45 »
Ако не покушаш -нећеш ни знати. Људи су јачи кад се удружују. Лакше остварују своја права и циљеве за које се залажу.

Нпр. ово удружење  из Немачке броји 5000 чланова: www.sbv.de/index.php?id=160
Чланарина мора постојати, јер без новца је апсурдно и помишљати да се циљеви могу остварити. Новац је потребан и за друге сврхе. Удружења се међусобно састају, размењују идеје, друже се одласком једних код других итд.

УН"Моја лађа" је младо удружење са симболичним бројем чланова, али тако се почиње. Овакви прапочеци удружења у западној европи заживели су пре 30, 40, 50 година.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
  • Osp: UMČ
« Odgovor #18 poslato: 23. Mart. 2018. / 13:06:19 »
Moram ti reci da nismo u Nemackoj, niti imamo njihov standard.

UG Moja ladja postoji vec 9 godina, ali ni jednu akciju nije mogla sprovesti jer jos nije registrovana.

Necu vise o tome. Dosta sam rekao.
Niko nikom ne brani da pokusa. Ja sam pokusao svim bicem i znam kako je sve proslo pa zato necu vise nista. Mnogo srece buducim clanovima sa zeljom da uspeju u onome sto mi nismo.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #19 poslato: 23. Mart. 2018. / 17:52:06 »
Ако не покушаш -нећеш ни знати. Људи су јачи кад се удружују. Лакше остварују своја права и циљеве за које се залажу.

Нпр. ово удружење  из Немачке броји 5000 чланова: www.sbv.de/index.php?id=160
Чланарина мора постојати, јер без новца је апсурдно и помишљати да се циљеви могу остварити. Новац је потребан и за друге сврхе. Удружења се међусобно састају, размењују идеје, друже се одласком једних код других итд.

УН"Моја лађа" је младо удружење са симболичним бројем чланова, али тако се почиње. Овакви прапочеци удружења у западној европи заживели су пре 30, 40, 50 година.

To udruženje radi konkretne poslove za nautičare. Plaćaš članarinu ali imaš popust kod osiguranja, nekoliko marina, kod izvlačenja čamca, čarter, organizovane seminare, izdavanje licenci, pomoć na putu...
Postoji obostrani interes. On je konkretan i za to vredi platiti članarinu. Kao AMSS. Tu znaš šta dobijaš za članarinu.

Udruženje ladjara je  druga priča. Oni deluju sindikalno jer su ladjari radnici koji rade na privatnim brodovima i nemaju drugi način sindikalnog organizovanja pa je potreban neko da štiti njihova prava.
I tu postoji obostrani interes.

A ovde.... prvo odrediš članarinu pa onda nemaš pojma šta bi dalje. Koji su to ciljevi?
Ništa konkretno, ništa za šta bi se čovek uhvatio i rekao... ovo vredi.
Samo uobičajene fraze tipa.... borba za zaštitu voda, organizovanje druženja... to se radi vrlo neuspešno godinama.
Izuzetak su dve regate ali i tu je zastupljen obostrani interes. Vlasnici plovila se druže a organizator ima dobar marketing za svoje potrebe.

A što se foruma tiče...  pa udruženje i nastaje na temeljima jednog foruma.

Slažem se da nemamo isti pogled na ono što se dešava. Sve ovo sam tvrdio i pre devet godina i bio sam u pravu.
Da li se nešto promenilo ... videćemo.

Evo, ja ću početi da plaćam članarimu kada mi neko navede koji su to zajednički ciljevi vlasnika plovila u Srbiji (ako izuzmemo sve ono što se po zakonu podrazumeva i već je regulisano) ili ako ubedi Gogu da mi iznajmi mesto u marini sa 20 % popusta, Grkovića sa isto toliko popusta za izvlačenje plovila, i državu da mi smanji porez i obezbedi službu za pomoć na vodi.
To bi  bio obostrani interes.
Sve drugo je prazna piča začeta u nekoj čardi i tako će i završiti.

Zox, samo da te obavestim da klub nautičara postoji od 1958. godine. Bavio se organizovanjem sportova na vodi, takmičenjima pa čak i medjunarodnim takmičenjima. Izdavanjem dozvola za UMČ, organizovanjem seminara...

Sada ne radi ništa jer prostora za delovanja nema. Sve su preuzeli klubovi koji posluju na čisto ekonomskim principima. Kada držiš plovilo u nekoj marini - klubu ti si član tog kluba. Klub ti daje neke pogodnosti. Udruženje to ne može. Može samo da ti uzima članarinu koju daješ iz patriotskih razloga. Neko viče "juriš" . Ko se upeca... puko je za 1500 dinara.

Van mreže Goran

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Alu Camac
  • Dužina: 5.20m

Van mreže Zox

• Moderatori
  • *
« Odgovor #21 poslato: 23. Mart. 2018. / 21:08:07 »
Чланство је на добровољној бази. Окупља људе добре воље са жељом да нешто постигну по питању наутике. Да би се видели резултати потребна је вера, визија, активно учествовање, наравно финансирање и ВРЕМЕ.

У преводу потребно је бити КОНСТАНТАН, а такви су немци. Можда ћемо једног дана БИТИ и ми, зато смо се окупили да истрајемо до краја.

А, ако се ништа не деси и "пукнемо"? Па шта онда, угасићемо се као и хиљаде других привредних субјеката, приватних предузетника, удружења грађана. Бар смо покушали.

juhgfd

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #22 poslato: 27. Mart. 2018. / 16:16:51 »
Slažem se da je potrebno vreme. Naročito za podešavanje mobilnih da slušaju VHF preko interneta :)

Van mreže Zox

• Moderatori
  • *
« Odgovor #23 poslato: 28. Mart. 2018. / 11:03:56 »
Ааа..., значи ипак си у току догађаја.   :)

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #24 poslato: 28. Mart. 2018. / 17:23:08 »
Naravno. Zar da propustim zabavu .)
Samo... nema komentara. Valjda samo predlagači ne znaju da to što predlažu nije moguće.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
« Odgovor #25 poslato: 28. Mart. 2018. / 19:17:49 »
Tako im rekli iz udruženja ladjara. Čak će prezentovati na sajmu nautike.... nbvc

Van mreže Zox

• Moderatori
  • *
« Odgovor #26 poslato: 28. Mart. 2018. / 21:12:26 »
Naravno. Zar da propustim zabavu .)
Samo... nema komentara. Valjda samo predlagači ne znaju da to što predlažu nije moguće.

Нешто сам начуо око тога, али не знам детаље, а форум "Моја лађа" данас не ради, вероватно квар. 
Прочитаћу (ако има нешто детаљније о томе) кад поправе страницу.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #27 poslato: 29. Mart. 2018. / 21:43:30 »
Tako im rekli iz udruženja ladjara. Čak će prezentovati na sajmu nautike.... nbvc

Ostaces bez titule :)

"С техничке стране, бродска радио станица може бити и она најјефтинија, типа Зонтон (боља и јача станица је свакако боље решење).
С организационе стране, потребна је особа која ће бринути да та станица буде укључена и повезана с рачунаром."

Van mreže deda

• NF tim
  • *

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #29 poslato: 29. Mart. 2018. / 21:57:14 »
Moram reci da ovo nisam ocekivao. Ima petlju i pravi stav.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika