Sto se tice tih sprejeva, zavisi da li imas u planu ikada da servisiras uredjaj, ako ces samo baciti i kupiti drugi kad nesto nije u redu, onda moze biti OK, mada ne znam koji je kvalitet tog spreja o kom pricas. Profesionalno sam to jednom trazio od firme da mi uradi na par asembliranih ploca, ali zbog garancija koje moramo da damo i potencijalnog servisianja to nam ne odgovara jer je nakon toga nemoguce ponovo lemiti na toj ploci, za slucaj da treba da se zameni neka komponenta. Dok je u razvoju uredjaj, iz istog razloga ne dolazi u obzir. Masovno se to recimo radi za reklamne LED displeje pa za njihove ploce sa LED diodama jer ih bacaju kad "crknu" i zamenjuju novima (jedan veliki LED displej ima nekoliko manjih sekcija pa se te sekcije menjaju kad se pokvare). Ali upravljacku elektroniku drze u IP zasitcenim kutijama umesto prskanja sprejevima upravo radi garancija i servisiranja.
Sto se tice zalivanja plastikom, pre sam za termobuzir sa lepkom (inace termobuzir je od materijala polyolefin, a to je isti materijal od koga se pravi izolacija za mnoge DC kablove koji su deklarisani za "marine" upotrebu). Ako su neki nezgodni spojevi (oblici spojeva), pa nije zgodan/moguc termobuzir, onda ima nesto sto se zove "electrical liquid tape", ima od raznih proizvodjaca (npr StarBrite) to je kao termobuzir u tecnoj formi.