0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.
Problem sa upravljivošću kod gliserskog korita neće rešiti hidraulika. Neće rešiti ništa. To je tako. Glisersko korito nema kobilicu i na pravac utiče i najmanji talas, vetar, izboj krme pa čak i ako se pomeriš po plovilu. Lek je ploviti u režimu za koji je korito i pravljeno. Glisiraj i uživaj. Duža plovidba malom brzinom je teška robija na gliseru. Zato sam i prešao na čist deplasmanac.
jedan stari alkoholicar sa moje marine je davno rekao...; sine nautika je precenjena stvar!hocu da kazem da svako u jednom trenutku shvati da je ulozio u nepovrat gomilu novca i da su momenti sredjivanja skupljanja delova iscekivanja momenta kad ces isploviti postala * prevelika iscekivanja* to je jednostavno tako a dokaz su stotine camaca brodova koje su ljudi sredjivali sa vise ili manje entuzijazma i novca sanjali daljine a onda usled nedostatka vremena ili novca pustili svoje projekte da propadaju lagano vezani za coskove nekih perifernih pontona na marinama . Tesko je to izmeriti ali vreme brzo .....ako me razumes