Чамац је тренутно 160km од мог места пребивалишта. Одвукао сам га пре пар дана и радови на припреми за бојење су почели.
Данас сам посетио мајстора.
Уклоњене су све битве, ограда, предњи и бочни ветробрани са рамовима, тапацирунзи, кокпит са инструмент сатовима, налепнице... Шмирглање је увелико почело.
Како сам већ описао да је претходни власник без потребе бојао горњи део чамца до бочне лајсне и при том није матирао површину, а боја је једнокомпонентна, непознатог порекла, произвођача и гули се обичним кључем. Тај слој се у потпуности уклања до желкота. Бочна лајсна се скида, полира и враћа назад, тако што ће се пре нитовања нанети слој наутичког силикона.
Бојање се ипак неће вршити Хемпеловом полиуретанском бојом како је првобитно било планирано. Купиће се сет, негде 2,5 пута скупљи.
Након консултације са мајстором, користиће се последња генерација полиуретанског, двокомпонентног премаза из програма за теретна возила и радне машине америчког произвођача из Питсбурга "
PPG"
Боја је "
Delfleet® Evolution". Након бојења следи полирање. Цена боје је (ако се не варам) око 7000 дин. Да пробамо и то чудо.
http://us.ppgrefinish.com/PPG-Refinish/Products/Commercial-Coatings/Delfleet-EvolutionИспод бочне лајсне одрадиће се само уклањање налепница и полирање, јер је све ок.
Због других обавеза поприлично сам журио (ауто пут 170km/h, магистални 110km/h) и нисам стигао начинити нити једну фотографију. Али биће следећи пут кад посетим мајстора.