Autor Tema: Facebook  (Pročitano 4583 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Facebook
« poslato: 12. Novembar. 2015. / 07:46:15 »
Napravili smo stranicu na facebook-u.
Sve je to funkcionisalo dok me Zorter sinoć nije upozorio da ne dozvoljavaju da se ulogujemo bez ličnih isprava. Baš tako. Kao da su policija. "Vašu ličnu kartu!"
Sad ne mogu da se ulogujem na nalog i obrišem ga.
Da li se to još nekom dešava i šta je pravi razlog?
Treniranje strogoće ili dokazivanje ko je glavna faca i bez koga se ne može?

Van mreže deda

• NF tim
  • *
  • Osp: UMČ
Odg: Facebook
« Odgovor #1 poslato: 12. Novembar. 2015. / 08:09:02 »
Ocigledno da si sumnjivo lice.....ulogovao sam se bez problema! nbvc

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #2 poslato: 12. Novembar. 2015. / 08:21:31 »
Da, ali ti koristiš ime i prezime. Kao i Sanja. Uloguje se bez problema na svoj nalog.
Nalog Nautički forum ga ne koristi. Tako je registrovan. Ako im ne pošaljem neki ID neće dozvoliti ažuriranje naloga. Niti kontrolu.
Ovo je već zalaženje u privatnost i to im neću dozvoliti.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
« Odgovor #3 poslato: 12. Novembar. 2015. / 21:47:34 »
Koliko sam cuo od prijatelja koji imaju vise profila, samo oni sa jasnom identifikacijom (ime i prezime) nemaju problema a oni koji se identifikuju kao firma, radnja.....i slicni, imaju problem i traze im ovo isto.

Van mreže Zox

• Moderatori
  • *
    • Putopis iz slane sveske
  • Brod tip: Rio 630 Fish
« Odgovor #4 poslato: 02. Oktobar. 2017. / 11:12:07 »
Видим да је последњи одговор послат још 2015 године, али нико није дао ваљан одговор. Рачунари су ми позната материја као и Интернет. Сервисирао сам исте до пре 5 година када сам започео сасвим другачији посао, а и администратор сам на ФБ страници "Моја Лађа".
Дуле, то што ти је послао Фејсбук је из следећег разлога.
Направио си нови налог и назвао га (претпостављам) Наутички форум и ту си у старту погрешио.
Не можеш отворити нови налог и назвати га тако, јер то је назив Интернет странице, а не особе. Уствари можеш све до одређеног момента када те неко пријави и каже да се претстављаш неко ко ниси, а ти се не зовеш Наутички форум. Значи, нека злобна особа те је пријавила, односно твој налог. Фејсбук је примио обавештење и затражио да се индентификујеш и докажеш да се тако зовеш. Пошто то не можеш, не можеш ни ући на њега.
Отворио си налог за особе, а оне имају своје име и презиме и ту лежи цака.

Ако желиш да овај форум буде и на ФБ, потребно је да отвориш нови налог на своје име (ако га још увек немаш) и неће ти тражити никаква лична документа, затим отвориш ФБ страницу. Управо она служи за презентовање фирми, других страница и.т.д. и њу можеш назвати како год желиш, сем наравно речи који распирују мржњу и вулгарности.

Другарски поздрав.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
« Odgovor #5 poslato: 03. Oktobar. 2017. / 05:01:05 »
Upravo tako smo i mi razumeli, ali niko od nas ne želi da otvara nalog na svoje ime jer da želimo imali bi svoj profil na FB. Ako forum, kao grupa ljudi sa zajedničkim interesima ne može da ima profil na FB, onda nam i ne treba.

Van mreže Zox

• Moderatori
  • *
« Odgovor #6 poslato: 03. Oktobar. 2017. / 12:13:28 »
Јасно ми је, али "група" или "страница" на ФБ мора имати власника- физичко лице које ће бити администратор. Исто као и ова Интернет страница- форум. Њен власник је регистровао домен на своје име и платио закуп. На Фејсбуку кад отвориш налог није потребна лична карта, можеш да отовриш на име Петар Петровић. Са тим налогом креираш страницу, даш јој име "НАутички форум" и уређијеш је. Администратора нико не види и не зна се ко је. Знају само други администратори ако их има. Све објаве ће  бити насловљене са нпр. "Наутички форум".
Чисто да вам помогнем ако се одлучите другачије.
Позз...

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
« Odgovor #7 poslato: 04. Oktobar. 2017. / 05:33:56 »
Zoki, to će ipak Dule odlučiti. Ja jesam administrator ovde a bio sam i na FB ali odluke takve vrste su ipak njegove. On je "vlasnik" i ovog foruma a i on je otvarao nalog na FB. Ja ne želim da se prikažem na FB kao vlasnik jer nisam hteo da popunjavam obavezna polja u profilu, naročito posle jedne emisije (ne znam na kom kanalu) gde sam video ko sve i kako prati one koji imaju profil na FB.
Hvala, u svakom slučaju na savetima i objašnjenima.
Pozz

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #8 poslato: 04. Oktobar. 2017. / 10:06:40 »
Ako mislite da ima smisla napraviti novu stranicu na fb napravicemo.
To nije problem za razliku od brisanja stare. Da li postoji nacin da je obrisemo?

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
« Odgovor #9 poslato: 05. Oktobar. 2017. / 22:11:36 »
Mislim da ne postoji način da se briše ako ne možemo da se ulogujemo a za novu stranicu.......ja....lično.... nisam zainteresovan. I dalje MRZIM facebook.

Van mreže Zox

• Moderatori
  • *
« Odgovor #10 poslato: 05. Oktobar. 2017. / 22:40:54 »
Уколико не можете приступити налогу физичког лица које је администратор странице и уколико је то лице било једини администратор, брисање није могуће.
Из тог разлога је добро постојање најмање 2 администратора.

Што се тиче ЗА или ПРОТИВ Фејсбука, мислим да то треба гледати као друштвену мрежу, а самим тим и предност презентовања наутике широким масама. Администратор не мора ни бити на свом профилу, јер када се пријави, одмах се пребаци на наутичку страницу, а наутика је нешто што воли, зар не?  :)
Позз..

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
« Odgovor #11 poslato: 06. Oktobar. 2017. / 20:12:59 »
Takođe i prednost kontrole od strane zainteresovanih. Pokazalo se i dokazalo ko sve prati facebook i koje sve podatke "preuzimaju". A što se tiče nautike, pa tu je ovaj forum a pored njega ima još nekoliko sa istom tematikom ali različitim pristupom. Na nekim koji se zovu nautički jedva da ima "N" od nautike. To je pokazao i prethodni facebook profil ovog foruma.
Prema toma ja sam i dalje PROTIV ali sam demokrata pa se neću buniti ako je većina ZA i zato otvaram anketu pa da vidimo raspoloženje članova.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #12 poslato: 06. Oktobar. 2017. / 21:30:02 »
Raspoloženje...
lako je biti raspoložen za nešto. Ali to nešto treba i ljuljati. :)
Dodatne obaveze mi nisu potrebne. Bolje to vreme da utrošim na forum i na plovidbu. [size=78%] [/size]
Bili smo jedno vreme vrlo aktivni na fb stranici ali sam forum od toga nije imao nikakve koristi. Čak mislim da fb šteti forumima.
I ja sam protiv.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika