Autor Tema: Procena vrednosti plovila  (Pročitano 3632 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Procena vrednosti plovila
« poslato: 02. Avgust. 2017. / 11:52:13 »
AMSS je napravio aplikaciju koja automatski izracunava porez za prenos plovila. U spisku su samo fabricka plovila kao i svi brendovi gumenjaka.
http://www.registracija-vozila.rs/auto-moto-savez-procena-vrednosti-camaca?view=form

Van mreže Misha

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Linssen 29.9ac
  • Dužina: 10
  • Osp: UMČ
Odg: Procena vrednosti plovila
« Odgovor #1 poslato: 02. Avgust. 2017. / 17:23:19 »
ovo nije sajt AMSS već jedan privatnik-agencija koristi neke njihove podatke i ovo je samo informativno, poreska i carina to ne priznaje. Pokušavaju da ga eliminišu ali teško.
Mora se dobiti dokument od AMSS koji je zvanična procena i košta 500din.
Bio sam pre neki dan u AMSS-Porečka ulica, kod Velibora Stevankovića, rukovodilac odeljenja kataloška procena vrednosti vozila i plovila.
Vrlo ljubazan i on je pravio katalog 2016.g za vozila i za ona plovila koja imaaju zastupnika u Srbiji. Za procenu plovila koja nemaju ovde zastupnika koriste Nemački katalog od pre nekoliko godina, sa nekom stopom amortizacije od oko 6% godisnje za plovila. On sam kaze da bi stopa trebalo da bude veća, oko 10%, ali nemaju razumevanja u Poreskoj upravi i carini jer se njima , naravno isplati, viša procena.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #2 poslato: 03. Avgust. 2017. / 11:53:24 »
Jeste sajt privatne agencije. Nisam znao da su u sukobu sa AMSS. Mislio sam da koriste njihovu aplikaciju po dogovoru. Kao sto ja koristim vodostaj RHMZa po dogovoru sa njima. Oni obezbedjuju azuriranje stranice koja je kod njih na serveru a kod nas se samo ucitava.
Samo da te obavestim. Mnoge opstine ne priznaju ni ugovor ni procenu AMSS vec sami rade procenu i  odredjuju porez za plovila. Tako je bilo na Cukarici kada sam ja prevodio svoj camac.
Bas cu da priverim na nekom primeru ovu aplikaciju.

Van mreže Misha

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Linssen 29.9ac
  • Dužina: 10
  • Osp: UMČ
« Odgovor #3 poslato: 03. Avgust. 2017. / 17:17:46 »
katalog je štampan i može se kupiti, i imaju ga većina agencija i prodavaca polovnih automobila.
Na osnovu podataka iz njega oni "rade" fakture za uvoz polovnih vozila, pa je te podatke ubacio i ovaj koji je to stavio na svoj sajt sa znakom AmsS.
Poreska uvek može da radi na svoju ruku, kod njih nema žalbe, ali uglavnom priznaju papir sa procenom i pečatom AmsS.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #4 poslato: 05. Avgust. 2017. / 20:55:32 »
Ok.
U principu se mozemo sloziti da je ovo korisno da se, okvirno, proveri koliki ce biti porez na prenos.
Posle toga u AmsS po papir pa u poresko da ti uzmu meru. :)

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika