Ne zelim da sirim neproverene veti i traceve ali bih voleo da se javi jos neko ko je mozda imao slican problem!
Danas sam krenuo na voznju i negde ispred Gazele mi se ukljucio zvucni alarm na motoru. Svi pokazivaci su pokazivali normalno stanje, proverio sam nivoe ulja i sve je naizgled u redu. Na jedvite jade sam se dovukao nazad do marine (vise od pola puta su me slepovali) jer kada se alarm ukljuci motor ostane bez snage (motor je Mercruser 5.0 MPI).
U marini je dosao moj drugar (inace specijalista za motore, skutere, ...) i rekao mi da mi je najverovatnije otisla pumpa za gorivo jer ispusta veoma cudne zvuke. E sad ide zanimljiv deo: Pitao me je gde sam tocio gorivo i rekao sam mu da sam zadnje gorivo sipao pre 7 dana na pumpi kod Brodotehnike. Odgovor je bio: pa sto mi to odmah nisi rekao jer u zadnjih 10-ak dan sam imao vise od 10 camaca sa istim problemima i svi su tamo sipali gorivo!!!!
Da ne bi ispalo da sirim lazne i neproverene vesti, u Ponedeljak ce doci majstor sa svim alatima i izvrsice proveru mog motora i pumpe za gorivo, koju sam uzgred promenio i stavio novu nedavno, pa cu vas dtaljnije obavestiti sta je bilo!