Treba mi pomoćni čamac za brod, koji će istovremeno biti dovoljno lagan da ga mogu podići na krov automobila, ili spakovati u gepek. Ipak bih voleo da ga mogu preneti zbog pecanja na neke mirne vode, bare ili jezera. Naravno, ne treba da bude skup, tj. što jefitiniji.
Motor koji bi išao na njega je Tomos18 - ipak sam prodao brod bez njega, nisam se mogao rastati. Gurao mi je dva prethodna čamca, a sada i brod sve vreme radeći i paleći bez greške. Od sada će biti pomoćni na brodu.
Bitan momenat je da čamac treba da glisira. Kad već imam T18 greota mi je da se odreknem brzog cimanja po Dunavu. Dok moji spavaju ujutru da trknem i bacim varalicu tu i tamo. Može li mini šark uopšte da glisira? Bliži sam nekom malom gumenjaku, ali moje iskustvo sa njima je nikakvo. Bliži sam nekom gumenjaku, zbog gume ne moram brinuti o udaranju o brod, ako uzmem mali (2,5 - 2,8 metara) može dok je brod u marini biti na zadnjoj palubi, mogu ga spakovati u gepek i nositi na more. Nije mi jasno da li mora biti RIB da bi glisirao? Sve mi se čini da sam vidjao i male maestrale (one matore, narandžaste) da glisiraju, ali nisam siguran...