Autor Tema: Da li plovite ovih dana?  (Pročitano 3296 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
  • Osp: UMČ
Da li plovite ovih dana?
« poslato: 01. Jun. 2014. / 11:47:18 »
Pocetak ove nauticke sezone je vec uveliko odlozen kako zbog ogromnih poplava tako i zbog loseg vremena koje nikako da se ustali!  Meni camac jos nije ni spusten u vodu, mada sam ga spremio jos pre mesec dana! zhgfvcdxs

Da li ste vi plovili? Kakvo je stanje na rekama? Cuo sam da reke nose veliki broj stabala i ostalog kabastog djubreta i da je opasno! Kako je na Savi sto se tice svih hemikalija, djubreta i septickih jama koje su se slile u nju?

Kako ocekujem da u narednih desetak dana moj camac bude u vodi (a verujem i drugima) dajte malo informacija o trenutnom stanju.

juhgfd

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
Odg: Da li plovite ovih dana?
« Odgovor #1 poslato: 01. Jun. 2014. / 17:13:04 »
Ja sam plovio pre poplava a posle nisam. Uglavnom, i nema nekog krsa da plovi Savom. Sve je to vec proslo. A bilo je celih stabala, granja, balvana i po koja plasticna flasa. Inace, mnogo, mnogo manje plastike nego pre nekoliko godina. Sto se vode tice, izbistrava se polako. Ja sam pre neki dan, uprkos upozorenjima, pola sata stajao u vodi bosonog da bih oprao obucu koja je bila kaljava od raskvasene zemlje. Pecarosi oko mene se pohvalise da su imali dobar ulov babuske, deverike i druge bele ribe, ali samo u periodu od 17 do 19 sati. Ostali deo dana, samo peshevi.

Van mreže cira58

• NF clan
  • *
    • bubica
  • Brod tip: kabinas aluminijumski
  • Dužina: 6,75
« Odgovor #2 poslato: 01. Jun. 2014. / 17:23:26 »
Resio sam. U utorak isplovljavam. Rece mi komsija da krenem prema vojnim bastama, pa do beljarica. Ili da se polako spustam do zilave i stacioniram oko kostolca. Jos se dvoumim. U svakom slucaju sad sam penzioner i moze mi se. Zilavu i stojkovu adu i taj deo znam ali u ovaj gornji deo nisam se usidravao pa me zanima da mi neko kaze vredi li sada ici iznad vojnih basta. Dunav je jak i to treba uzeti u obzir.

Van mreže deda

• NF tim
  • *
« Odgovor #3 poslato: 01. Jun. 2014. / 17:58:59 »
Bolje sacekaj par dana . Sto se tice dela iznad V.Basta trenutno ima malo obale .Plus i gde je ima , tu su sojenice .

zankiki

• Gost
« Odgovor #4 poslato: 18. Jun. 2014. / 10:30:54 »
Ja oplovio 200+ kilometara Bačkim kanalima i Dunavom, pa izvadio brod na peskarenje i antialgin. Danas su ga završili, popodne ide u vodu.

Verovatno ste ispratili temu na mojoj ladji, reportaža sa sledećeg putovanja ide ovde, nisam hteo da postujem duplo...

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika