Autor Tema: Izveštaj sa vode 2024.  (Pročitano 1733 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Izveštaj sa vode 2024.
« poslato: 09. Januar. 2024. / 11:38:50 »

Nadamo se uspešnoj sezoni.

Bistro

Van mreže Ljuba

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Samogradnja
  • Dužina: 10m
  • Marina: Gradska
  • Osp: UMČ
Odg: Izveštaj sa vode 2024.
« Odgovor #1 poslato: 26. Jul. 2024. / 19:37:29 »
Hajd i ja da napišem koju, ko o čemu a baba o uštipcima tj. šaranu  fghjutyhj

Dakle na osnovu mog iskustva, od kada pecam na Dunavu (od 2000-te), ovo mi je najgora godina do sada,
Bilo u Martu par dana sa lepim uslovima za pecanje a onda krenu onaj ludi vodostaj koji se smirio evo tek sad krajem Jula!
Dok Dunav ne bude na 300-320 kod Pančeva od čekanja šarana teško da bude nešto. Izlazio i po onakvom vodostaju ali šarana nisam video, imao par udaraca bez realizacije i to je sve.
Onda krenu ova vrućina i tek sada ga nema nigde, bez obzira na dobar vodostaj.
U nekom trenutku čovek krene da sumnja da nešto radi pogrešno pa tako i ja (a verujem i svi) krenem da iznalazim raznorazne razloge ali ubrzo sam se uverio, preko kontakata sa mnogim kolegama na drugim lokacijama pa i ribarima da svi prolazimo u dlaku isto, jedno veliko ništa.

Klima se menja, to je očigledno i sada je pitanje kada će i riba da se tome prilagodi.
Kako sada stvari stoje, godinu može da izvadi samo Septembar-Oktobar pa i Novembar jer mi izgleda da zimu više nečemo ni imati.
Još samo hvali da na jesen krene najezda smrdibuba pa da doživljaj bude kompletan. nbvc.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #2 poslato: 27. Jul. 2024. / 14:02:05 »
Visoka je temperatura vode. Probaj da ribu tražiš na mestima sa velikim protokom i dubinom. To je dobitna kombinacija. Srednje vode... ispred šlepova u samu obalu bi bio moj izbor.
Sva je 30 stepeni. Ipak uspevam da redovono dobijem šarana noću a štuku u ranu zoru. Problem je kad ga stavim u sak ugine za pola sata. Razlog je što sak spustim na mesto gde nema protoka. Uguši se. Sada potapam čuvarku na dno i nema problema.
Godina jeste nepovoljna za pecanje ali se riba dobro izmrestila.

Van mreže Ljuba

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Samogradnja
  • Dužina: 10m
  • Marina: Gradska
  • Osp: UMČ
« Odgovor #3 poslato: 27. Jul. 2024. / 16:14:20 »
Tamo gde pecam (a ti znaš gde je) dubina je sada 7-8 metara što je po meni sasvim prihvatljivo.
Probam uvek i noću ali nema rezultata. Moguće je da je migrirao dole ako je tamo veća dubina ali opet, ta obala je pod direktnim udarem sunca preko celog dana što je, bar za mene neizdržljivo.
Ionako ću iduće nedelje na more desetak dana, možda prekinem taj lanac zgfcx.

Ima ona ekipa na Malim Vodama na krivini, tu se već četvrtu nedelju i imali su ukupno 3 šarana za sve to vreme. Oni likovi kod kafane Muva, konstantno su na 0 rezultata.
Temp. vode je definitivno uzrok, nema tu mnogo filosofije.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #4 poslato: 28. Jul. 2024. / 16:29:20 »
Nema filozofije ali nikada ne provedem od dva dana na mestu gde ne radi riba i divim se tim ljudima koji cekaju da riba dodje do njih. Cetiri nedelje u mestu bez rezultata... horor. Premestam se, trazim... Tako treba i sada. Negde je nasla mesto koje joj prija. Kao i mi, trazimo hlad, pristupacnu obalu... Sada joj treba kiseonik. Nadjes to mesto i eto rezultata.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika