Nije problem da lokacija bude negde oko Beograda. Trebalo bi da se za početak opere korito "kešerom" od algi i vidi ima li oštećenja. Korito je spušteno u vodu aprila 2013. godine u Smederevu. Spuštao ga je Grković. Nemam svoje radnike za eventualna farbanje i antialgin ( osim sebe ). Planiram da mi majstor Zeka ispregleda: osovinski vod, propeler, ležajeve, žrtvene anode,.... jer je on sve i montirao kad sam gradio čamac u Smederevu, a i dao je "doživotnu garanciju" na svoj rad. Ako je gužva sada da se obezbedi mesto negde na obali za poslove koje planiram raditi, odgovarao bi mi početak jula , jer svakako dolazim brodom u Beograd na start Rotari regate 12. jula, pa bi mi odgovaralo da pre toga ispregledam brod. Pokušavao sam nekoliko puta da kontaktiram ljude u Beomarine da podignem, operem od algi i ispregledam brod. Uvek mi ljubazno uzmu podatke jer "kolega koji je za to zadužen trenutno nije tu" i naravno niko se nikad nije javio čim kažem da imam 8,5 tona i 11 metara ( iako se na sajmu nautike reklamiraju da rade čak i veće i teže brodove ).