Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
. Da niste izgubili svoj
aktivacioni mejl
?
27. Avgust. 2026. / 17:40:54
Početna
Pomoć
Portal
Foto albumi
Pretraži
Statistika
Prijavljivanje
Registracija
Nautički forum
»
Forum
»
Krstarenja / regate / druženja ...
»
Regate
»
Regata "REKA" 2014. godine
Štampaj
Stranice: [
1
]
2
3
4
5
Idi dole
Autor
Tema: Regata "REKA" 2014. godine (Pročitano 41559 puta)
0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.
Zabac
NF clan
Regata "REKA" 2014. godine
«
poslato:
11. Februar. 2014. / 12:14:31 »
Regata “REKA” obaveštenje:
Pozdrav svim prijateljima sa vode, donosimo vam sjajne vesti !!!
Obaveštavamo vas da će u periodu od 27.07. do 08.08. 2014. godine biti održana druga regata „REKA“.
Ove godine plovimo dunavom kroz đerdapsku klisuru, a na toj maršuti, ugostiće nas sledeće opštine i gradovi: Stari Banovci (Stara Pazova), Grocka, Smederevo, Kostolac (Požarevac), Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac (Majdanpek), Tekija (Kladovo), Lepenski vir, Banatska Palanka (Bela Crkva), Kovin i Pančevo...
Radili smo prethodnih meseci na ovoj ideji, znatno izmenili maršutu u odnosu na prethodnu godinu, dogovorili sve detalje sa ostalim opštinama i gradovima domaćinima regate i konačno, prezentujemo vam manifestaciju koja je planirana za 2014. godinu.
Nadamo se da ćete biti zadovoljni idejom o plovidbi najlepšom destinacijom na Dunavu, odlaskom u najveći nacionalni park Srbije i turističkim obilascima koje planiramo u poseti pomenutim mestima.
Mislimo da je ovo jedinstvena prilika da organizovano, sa većim brojem plovnih objekata, mnogobrojnim učesnicima i gostima, uz topao doček domaćina u svakom odredištu... obiđemo ovaj biser naše zemlje, za koji verujemo da mnogi od vas nisu imali prilike da posete.
Očekuje nas izuzetno lepa plovidba, na momente i dosta zahtevna i teška, ponovo jedno lepo druženje, sadržajni programi, turistički obilasci, kulinarski „specijaliteti“... sve ono na šta smo vas navikli na prethodnoj regati.
Budite spremni za ovaj hrabri nautički poduhvat, pripremite svoja plovila, motore, opremu... izdvojte slobodnog vremena i polako krećemo u novu avanturu.
Za sad toliko, a o svim ostalim detaljima bićete obaveštavani u narednom periodu do starta regate, preko raznih sajmova, skupova nautičara, sličnih manifestacija... naravno i putem sajta regate, nautičkih foruma, promo materijala, medija...
Podsećamo vas da pogledate sajt regate:
www.regatareka.com
i detaljno se upoznate o planu i programu za naredno leto!
Bićemo prisutni na predstojećem sajmu turizma u Beogradu, pa vas pozivamo da nas posetite na našem štandu, da se vidimo i da razgovaramo na temu regate, saslušamo vaše predloge i ideje i da vam pružimo još neka dodatna obaveštenja.
Takođe, bićemo prisutni i na sajmu nautike u Beogradu, krajem marta, na štandu udruženja „DUNAVSKI PROPELER“ na kojem ćemo održati prvu izložbu fotografija sa prethodne regate i fotografija mesta koja nas dočekuju ove godine.
Poslednjeg dana održavanja sajma nautike (nedelja 30.03.) u sali za prezentaciju koja se nalazi u sklopu našeg štanda, biće održana konferencija povodom regate „REKA“, sastanak učesnika regate, predstavljanje svih opština i gradova suorganizatora i domaćina regate i proglašenje najboljih radova sa izložbe.
Ovom prilikom pozivamo sve učesnike regate , posmatrače, opštine, gradove i mesne zajednice koje su bili i biće domaćini regati i regatašima da prihvate naš poziv i potvrde svoje učešće u realizaciji izložbe fotografija REGATA “REKA” 2013. - 2014. godine.
Molimo vas da nam dostavite vaše fotografije u toku meseca februara kako bismo sve uspeli da pregledamo, grupišemo i na kraju izložimo na sajmu.
Najbolje fotografije po izboru žirija, biće proglašene poslednjeg dana sajma u okviru konferencije i sastanka povodom regate „REKA“ i simbolično nagrađene od strane organizatora.
Prilikom dostavljanja fotografija (izraditi fotografije u A4 formatu) treba naglasiti lokaciju, mesto i datum gde je fotografija napravljena, sa imenom autora fotografije… i poslati na sledeću adresu:
Turistička organizacija Opštine Stara Pazova, Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova, ili lično članovima organizacionog odbora regate.
Sve ostale informacije možete dobiti pozivom na broj telefona : 066 32 92 32
Sačuvana
Dule
NF tim
DIVAS
Brod tip: RML
Dužina: 19,5 m
Osp: Skipper 100 bt
Odg: Regata "REKA" 2014. godine
«
Odgovor #1 poslato:
12. Februar. 2014. / 00:51:09 »
Svaka čast na hrabrosti. Mislim da ove godine nećete imati ni trećinu od broja učesnika.
Ono što ja mislim je i to da dve trećine čamaca koji su bili prošle godine na regati ne mogu uz Dunav preko 4-5 na sat. I to dan - dva. Za povratak od 300 km im treba nedelju dana. Uz to gorivo ... izložićete ljude tošku od minimum 300 evra za gorivo. Minimum.
Da ne pominjem da većina ne bi mogla da se odupre jačem vetru sa talasima kakvi znaju da budu kod Rama, Gradišta, Golupca, Milanovca i Tekije.
Neću nikoga da obeshrabrujem jer to može da bude lepa avantura ako vreme posluži.
Sačuvana
Dule
NF tim
DIVAS
«
Odgovor #2 poslato:
12. Februar. 2014. / 00:55:55 »
Ipak razmislite...
Regata treba da bude uživanje i druženje. Kanali su ok za to. Djerdap je lepa destinacija ali za nju mora ozbiljna priprema. Ne pasulja i čorbe već plovila i posade. Motor od 10 hp star 10 godina je rizik za putovanje od preko 500 km.
Ko će preuzeti odgovornost ? Uvek su se regate organizovale da povratak bude nizvodno za većinu učesnika.
Što se nas tiče imaćete i ove godine kameru koja će (koliko to uslovi dozvole) uživo pratiti regatu kao što je to bilo i prošle godine.
Sačuvana
broker975fx
NF clan
David Veliki
Brod tip: mali rečni remorker
Dužina: 13
Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
«
Odgovor #3 poslato:
12. Februar. 2014. / 07:56:49 »
Ne znam, ne volim regate i nikad ne bih išao na te masovne skupove, jasno je da se ljudi plaše da idu sami pa im ovo deluje bezbednije pri čemu je zapakovano u druženje i dodatne sadržaje što donekle jeste tako ali treba i tekako napomenuti da dodatni broj plovila na pojedinim mestima upravo može biti problem. Eno već kometara kako će se ploviti 50 km uz vodu kao puno je, nažalost ljudi u većini slučaja ne vole da plove, muka je ploviti 10 sati a nije muka šljokati šlivovicu ispod vrbe i vrteti kobaje. Uz to ide i trošak koji nažalost nije zanemarljiv ali nema ljubavi bez bola.
Sačuvana
deda
NF tim
Osp: UMČ
«
Odgovor #4 poslato:
12. Februar. 2014. / 08:59:07 »
Nazalost , ne mogu da se neslozim sa Duletom ! Nazalost jer ova tura moze da regatu Reka vrati dosta unazad !!
Sačuvana
sale.m 79
NF clan
Gasa
Brod tip: Ratomir Apic
Dužina: 10,10
«
Odgovor #5 poslato:
12. Februar. 2014. / 09:39:53 »
Dule pa gde ces kameru kad se Deda vec sad uplasio.
Sačuvana
Zabac
NF clan
«
Odgovor #6 poslato:
12. Februar. 2014. / 12:02:47 »
Cilj regate i jeste plovidba, a slazem se da je mali broj dana za ovu marsutu, al' s druge strane, ljudi nemaju vise vremena kao nekad kad je Ilustrovana politika trajala u nekim momentima i po tri nedelje, tako da i to morate imati na umu...
Gledali smo da uklopimo sve u jedan paket koji je prihvatljiv za ucesnike, a mislim da biste trebali da razumete ovu ideju, ipak ste vi ljudi sa vode i znate sta predstavlja plovidba djerdapskom klisurom, tako da ta lepota mora da anulira sve ono sto je negativno u vezi povratka, itd...
Nisam od onih koji ce zbog takvih problema odustati, nego hocu da se uradi nesto sto niko nije do sada hteo ili smeo, a plovidba je ono zbog cega smo sve ovo pokrenuli i zbog cega se ova manifestacija i organizuje...
Svesni smo da je povratak uz Dunav tezi deo ove regate, ali i mi bismo voleli da imamo jos nekoliko dana vise, pa da se to lepo sve prekrati i organizuje, ali nije izvodljivo, nazalost. Postoji tu i problem rumunske obale, koju ne mozemo da koristimo zbog komplikovane procedure, pa i to malo smeta, ali dobro, sta da se radi...
Komentar je bio da se sve regate organizuju tako da se u povratku ide nizvodno... Nazalost, u tom slucaju, nikad ne bismo otisli na Djerdap, a to je najveci promasaj svakog nauticara i zaljubljenika u Dunav, odnosno reku, ne obici klisuru sa vode. To je neprocenjivo bogatstvo koje Srbija ima!
Sto se tice bezbednosti, vetrova, nevremena... Isplanirali smo neke solucije u slucaju vremenskih nepogoda, tu je Porecki zaliv, manji zalivi usput, negde mozda i sidrenje ako je obala nepristupacna... Nije niko prvi put na vodi, znaju ljudi sta se radi u takvim situacijama. Ni prvo ni poslednje nevreme ukoliko ga bude... Imacemo sastanke, razgovore sa ucesnicima, naglasicemo sta da se ponese od opreme, sta moze da se ocekuje, kakvi su planovi u slucaju neke salauke...
Plove ljudi klisurom ko zna koliko dugo, pa mozemo valjda i mi?
Mnogo ljudi hvali ovaj poduhvat, mnogi kritikuju, pa sad ko je u pravu... ali tako je uvek bilo i bice i tu se nista ne moze, nego da mi vidimo sta mozemo pozitivno da izvucemo iz svih prica i komentara, pa cemo izgurati i ovu godinu.
Podrzavajte ovakve ideje, treba Srbiji jos mnogo ovakvih dogadjaja i budite uz nas...
Prosle godine je bio problem kanal, ove godine povratak uzvodno, sledece godine planiramo Savom do Mitrovice - Sapca, pa videcemo kakvi ce tad biti komentari... ali u svakom slucaju, podrzavajte ovakve manifestacije, jer dobro je kad imamo izbor, pa mozemo ploviti na sve strane, gde nam je volja, a zato postoje regate "REKA", Vode Vojvodine, Tamiska regata, Beogradska ... pa biramo sta nam odgovara.
Hvala svima sto komentarisete, pomazete nam mnogo kakvi god da su komentari, za nas su pozitivni i drago mi je da ste sa nama, da savetujete, sugerisete, kritikujete... Svako misljenje je dobrodoslo i uvazavamo vas, neka se tako i nastavi...
Ukoliko budete u prilici, dodjite na sajmove turizma i nautike, da se upoznamo (sa nekima smo se upoznali), pa da razgovaramo o svemu.
P.S. POZDRAV ZA DEDU!
Sačuvana
Dule
NF tim
DIVAS
«
Odgovor #7 poslato:
12. Februar. 2014. / 14:00:13 »
Cilj regate bi trebao da bude uzivanje u plovidbi sa drustvom gde imate garanciju organizatora da ce se brod i posada srecni i zadovoljni vratiti kuci. Uz Savu... to je sasvim ok. U povratku moze i na veslo, moze i bez podrske ako neko zeli da se sam polako vraca. Ali uz Dunav 300 km bez dobre podrske i garancije da ce maticni brod vuci plovilo ako dodje do kvara... Skratite vi to i idite samo do Srebrnog jezera ili Golubca a ko zeli dalje moze da nastavi. I bice mu lepse u laganoj solo plovidbi nego u jurnjavi do destinacije.
Malo je ovo preambiciozno. Ja licno nikada ne bih isao na Djerdap a da nemam bar 20 dana za uzivanje na potezu Golubac - Tekija.
Sačuvana
sale.m 79
NF clan
Gasa
Brod tip: Ratomir Apic
Dužina: 10,10
«
Odgovor #8 poslato:
12. Februar. 2014. / 14:57:28 »
Dule pa imas pravo da ostanes u Tekiji.Ja planiram malo da pecam.A nigde ne zurim.
Sačuvana
Zabac
NF clan
«
Odgovor #9 poslato:
12. Februar. 2014. / 15:33:33 »
Prvo, nisam siguran da je vuca sa vise plovila uopste i dozvoljena, a to takodje nije nimalo bezbedno...
Drugo, za tako nesto nam treba ozbiljan brod koji mi ne mozemo da obezbedimo.
Trece, ono sto sam vec naglasio, mnogi ljudi tamo plove, pa nismo valjda mi nenormalni, pa da se ne mozemo snaci u klisuri, u plovidbi uzvodno, itd... Jeste istina je da tamo zna ozbiljno nevreme da opali, ali racunamo na to, pa pronalazimo resenja, rezervne planove, sklonista... Imamo internet prognozu, postoje kapetanije koje nas obavestavaju, u kontaktu smo sa ljudima i uzvodno i nizvodno, pa nadamo se da nas nece nesta iznenaditi... Vetar je to... nema pravila.
Sto se tice skracene plovidbe, nikom nije zabranjeno da plovi kako mu odgovara, regatasi mogu da se ukljuce i iskljuce sa regate kad god pozele, nikom ne branimo da zavrsi regatu u svojoj reziji na Srebrnom jezeru ili u Golubcu...
Imacemo ponovo podrsku tehnickog broda kao i prethodne godine koji ce pokupiti usput svakog ko ima eventualnih problema ili kvarova... pa na prvoj destinaciji gde stajemo, sledi popravka.
Opet naglasavam, maximum dana smo izvukli koliko je u nasoj moci za ovaj potez, tako je jedino izvodljivo, pa ako se nekom ne zuri nazad zajedno sa nama, slobodno neka ostane, uostalom, tako su neki ucesnici naprimer, ostajali u Novom Beceju i Titelu tokom trajanja prosle regate... Prijavili su se nama da se iskljucuju sa regate, pozdravili smo se, lepo oprostili i nikakav problem... bilo im je lepo, tako su odlucili, hvala i dovidjenja.
Uzivace ljudi u svim tim lepotama najpre u spustu nizvodno, pa zatim i u povratku, sigurno!
Bezbednost mozemo da garantujemo svim ucesnicima koji su sa nama u grupi i koji se pridrzavaju pravila i dogovora, a oni koji se ne pridrzavaju toga, mozemo samo da pokusamo da pomognemo u slucaju nezgode i problema... ne znam sta bih jos pametno mogao da kazem na tako nesto.
Jednostavno, najpre ucesnici idu na svoju odgovornost i moraju da znaju kako da se ponasaju na regati ovog tipa, a mi cemo ono sto je do nas da ispostujemo i da svima olaksamo i plovidbu i sve ostalo.
Imamo tehnicki (pozadinski) brod, imamo gliser za hitne intervencije, imamo doktora sa nama, vatrogasca, obezbedjenje... a za vetar, nevreme i druge nepogode, imamo samo dobru organizaciju i dogovor sa ucesnicima, neki zaklon i slicno... To se ne moze drugacije organizovati... To je nesto nepredvidivo i tu moramo reagovati kako se svi skupa dogovorimo.
... a valjda ce nas i vreme posluziti...
Sačuvana
Dule
NF tim
DIVAS
«
Odgovor #10 poslato:
12. Februar. 2014. / 18:00:34 »
To je to...
Nema garancije i nema odgovornosti. Pa ko hoće da plovi za "komandnim" brodom neka izvoli.
Tako treba reći ljudima da znaju šta mogu da očekuju osim bureka za doručak.
A to da tamo mnogi plove... e tu silno grešiš.
Tamo plovi i boravi mala grupa i svake godine isti. Jako je malo plovila od Golupca nizvodno. U stvari... od Rama pa nizvodno.
Sačuvana
Zabac
NF clan
«
Odgovor #11 poslato:
12. Februar. 2014. / 19:56:47 »
Ja ne razumem ovakav razgovor, da li ja pisem na kineskom ili...?
Nisam napisao da nema odgovornosti, nego da oni koji eventualno planiraju da se prave "pametni", ne pridrzavaju se pravila, ne postuju dogovor... dobro razmisle da li ce da krenu sa nama, posto nemam ja carobni stapic da mogu da ga kontrolisem ako se neko udalji od regate i zaluta negde ili ne daj boze, dozivi nezgodu, napravi neku glupost, itd...
Ako vi imate resenje, molim vas da mi kazete, jer ja ne znam kako bi to mogao da kontrolisem? Znate da sam u pravu i da je to tako, nego jednostavno imam utisak kao da vam nesto smeta? Da se nismo nekako razumeli...
Za sve normalne ucesnike, zna se kako se ponasa na regati, a za nenormalne... e, tu nema pomoci... najbolje da ne idu, onda je lepo svima.
I ne razumem, da ne treba mozda ja da sednem za svako plovilo i da upravljam ili ne znam sta...?
Ima svako pravila ponasanja koja postoje, ako nisi za to da ih prihvatis, nisi za regatu i resen problem.
Valjda je normalno da svako ko se odluci da ucestvuje na regati ima i malo odgovornosti, da se postuju pravila, da se ponasa normalno... a ne po sistemu, ja idem, a vi pazite na mene... pa ko je tu lud, a takvih moze da bude, naravno... I sta onda, ja da ga vijam po Dunavu?
NE, nego lepo ga odstranimo sa regate, pa nek' se snalazi! Nisi sam tu i ne mozes da se ponasas kako hoces... eto...
Pa samo podjite svi od sebe, kako bi se ponasali da plovite sa nama, a onda razmislite da li su drugi ljudi mozda budale ili kakvi vec? Ja mislim da nisu, svi ucesnici su bili izuzetni protekle godine i ja im se zahvaljujem svima na tome, a takvi ce biti i ove godine, ne sumnjam.
A ljudi koji plove do Djerdapa i nazad, verujte mi ima ih dosta, ja licno poznajem neke, a u razgovoru sa mnogima sam dobio slicne informacije i verujte da je tako.
Sa druge strane, moram priznati da sam malo razocaran kako mnogi ljudi razmisljaju o nautici, o ovakvim dogadjajima j slicnim... Ovo je odlicna prilika da se neke stvari pomere na bolje na nasim vodama, da razgovorima, delima, plovidbom... dodjemo do nekih mozda malih, ali dobrih rezultata. Da se bar na kratko urede obale, da se mozda postave neki pristani za camce, da se osposobe neki tusevi na obalama i ne znam ni ja sta... I to je nesto, kako god mi to nazvali, ali ni toga nije bilo u nekim mestima dok mi nismo dosli sa regatom.
Prosle godine je bilo isto tako na forumima oko regate, sve negativno, sve najgore... pa na kraju smo sve izgurali kako treba.
Umesto da se svi prikljucite, bar na kratko budete sa nama na regati, da pohvalite entuzijazam, organizaciju, trud... vi sve lomite u startu.
Rekao sam vec, imamo izbora sto se tice regate: regata "REKA", regata Vode Vojvodine, regata tamiska, beogradska regata Savom... pa kome se ne ide sa nama na Djerdap, ne mora da ide, ima da bira gde mu volja... ali je vazno da se to sve organizuje, pa ko hoce, moze da ode... naravno, postoji i varijanta da se ne ide nigde, nego da se plovi u sopstvenoj reziji... ili da se ne plovi... pa kako kome odgovara... Jel tako?
Da nema regata, onda bi svi pricali i negodovali kako nema regata, kakva smo mi to zemlja, kako ovo, kako ono... o cemu bismo mi drugo pricali, naravno... a ovako kad ima i sve to koliko toliko dobro funkcionise, e onda... ne valja ne znam sta... cudni smo mi Srbi, sta reci...
A svi mi kao podrzavamo nautiku, brigu oko reka, volimo plovidbu, Dunav, Savu, Tisu, Tamis...
Jos jednom hvala svima na komentarima i izvinjavam se ako me mozda niste dobro razumeli, ali imam samo najbolje namere i nadam se da ce na kraju biti sve u redu i da ce nam vasi saveti, sugestije i vasa pomoc dobro doci u realizaciji regate.
Sačuvana
Dule
NF tim
DIVAS
«
Odgovor #12 poslato:
12. Februar. 2014. / 21:14:14 »
Nemam ja ništa protiv regate nego me stav zabrinjava.
Kada ste planirali put kakav ste čamac i njegove mogućnosti imali kao reper prema kome ste računali dnevne rute?
Zašto nemate pratnju rečne policije ili kapetanije koja bi garantovala sigurnost učesnicima?
Da li ste dobili dozvolu nadležnog ministarstva pošto regata ide plovnim putem? Čak i biciklisti kada organizovano negde putuju dobijaju dozvolu ministarstva za saobraćaj i pratnju policije.
Da li će brodovi biti upozoreni od strane nadležnih kapetanija na prisustvo grupe sa ograničenom mogućnošću manevrisanja?
Ko su ti nenormalni regataši po vama?
Sačuvana
gorio
NF clan
«
Odgovor #13 poslato:
12. Februar. 2014. / 22:45:21 »
Moje misljenje je da ste mnogo dana razvukli do golubca. Cak 5 dana puta do golubca,to je bas mnogo.Mozda je bolje ubrzati do Golubca pa duze ostati u klisuri. 15,16,17 avgust je 30a zlatna bucka djerdapa u tekiji.Trebalo bi to posetiti. Isto mislim da nece biti ni trecina plovila kao prosle godine.Nisu svi spremni da idu na Djerdap. U tom periodu pocinju vetrovi,a nimalo nisu naivni talasi kod rama,golubca,donjeg milanovca...... Drugo je plovidba kanalima a drugo je djerdap. Nisu ni svi camci bas za put na djerdap. JEr vrlo lako moze da se pretvori putovanje i regata u tragediju. Neko mora od organizatora da mozda odluci koje je plovilo sposobno za takav put. Realno ne mozete nikome da zabranite da ide ili plovi ali treba skrenuti paznju. Ko je odgovoran ako se desi neka tragedija??
Sačuvana
gorio
NF clan
«
Odgovor #14 poslato:
12. Februar. 2014. / 22:47:53 »
I mnogo bre brate preterujete sa vasim pravilima i ostalom.Tako je bilo i prosle godine. Ispada na kraju da bez vas i regate reka niko ni ne moze da plovi.
U klisuri ako uhvati nevreme i nema bas gde da se sakriva,pogotovo vise camaca.
Sačuvana
Štampaj
Stranice: [
1
]
2
3
4
5
Idi gore
Nautički forum
»