sceko : ma naravno da se teoretski slazem sa tobom ...iz licnog interesovanja 10 godina pratim a vec 5 godina proucavam trziste aluminijumskih camaca u svetu ...imam dva drugara u Kanadi koji su zaljubljenici u aluminijum jedan peca samo basa a drugi je lovac na sve grabljivice(kupio novog Trackera u fulu pre 2 god.) i imaju ogromno dugogodisnje iskustvo u aluminijumskim plovilima od kojih crpim tamosnja iskustva ...a licno drogiram se na sajtovima i forumima sve od : Alumacraft , Lund , Quintrex, Linder , Polaris , Extreme , Legend, Kingfisher, Princecraft , Silver , Alumax ,Nauta MV ..........i naravno Tracker . Imao cak ponude za dilerstvo jednog brenda pa znam dilerske cene za zastupnike ...licno imam alu camac domace proizvodnje i promenio 3 motora na njemu iz hira a vozio jos par alu modela sa raznom konjazom ...
Elem, prodaja camaca i opreme van naseg podnevlja , mislim na stari zapad je zasnovana na skroz drugacijoj osnovi i takav vid prodaje nije primenjiv kod nas za sada : prvo zbog standarda , drugo zbog banaka i kredita , lizinga , operativni lizinga , paketa opreme i motora uz camac , zamene na placevima ... ali da se vratimo na pitanje o kojim tehnickim osobinama pricamo. Jer pisemo samo za populaciju stanovnistva koji mogu da priuste :novi alu camac +novi motor + standardna oprema = 15000 - 20000 eura , onda samo prekopirajte zapadne sajtove i prevedite. A realno interesovanje za tu pricu je 2 % populacije koje interesuje ovakav camac (bez foliranja ) . Ili 25 % populacije koja bi i mogla da priusti nesto u kompletu do 10000 eura ... ALI STA JE TO DOBITNA KOMBINACIJA DO 10000 eura u ovoj prici , koji su to parametri i merila za odabir jer nisu nam svima iste ni potrebe ni mogucnosti : brzo , ekonomicno ,stabilno , sa kabinom ili bez , ravno ili glisersko korito ili trimaransko korito ...
Ja sam samo hteo da kazem i kategoricki tvrdim da za ozivljavanje ovakvih plovila kod nas treba umerena cena koja iziskuje umerenu marzu , dobru reklamu i vreme a mi izgleda sve imamo osim toga .
Jos jednom se svima izvinjavam ko se nasao prozvan u ovim postovima , nije mi bila takva namera . Namera mi je da ima sto vise takvih plovila na vodi i zbog ovog posta otvaram temu Aluminijumska plovila pa neka admini prebace ovaj post tamo da ne kvarim coveku temu .
Dodao sceka:
Otvorena je nova tema o Aluminijumskim čamcima: http://www.nautickiforum.rs/Forum/index.php?topic=749.0