Autor Tema: Internet na brodu  (Pročitano 3707 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Internet na brodu
« poslato: 31. Jul. 2013. / 16:26:46 »
Internet je skoro svuda dostupan. I to zavidna brzina. Eto, Deda direktno prenosi regatu sto znaci da je protok dovoljan i za snimak u realnom vremenu. Probleme skoro da nije imao. U pitanju je MTS 3G bežiči internet. Mali uredjaj koji skoro svi imaju. Pretplata oko 1400 dinara mesečno. Za to dobijate pravo na protok 15 GB a kamera kada radi ceo mesec potroši izmedju 9 i 10 GB.
Ja na brodu koristim tu karticu u kombinaciji sa 3G wireless ruterom. Ruter je tu da deli konekciju na ostale uredjaje... Sanjin mobilni i Ivonin tablet dobijaju konekciju preko njega. Tako da za istu cenu svi uredjaji koji koriste internet imaju konekciju.
Jedan ruter i 3G modem obezbedjuju internet konekciju za tablet, mobilne telefone i laptop preko koga ide kamera i ADS-l signal na marinetraffic, i naravno navigacija kada je to potrebno. Par puta sam izbegao velike troskove samo zato sto sam imao internet. Svako uputstvo je dostupno i kvar mozete otkloniti sami.
Brod je pokriven wi-fi signalom. Mogu ga koristiti i brodovi u blizini ako im to dozvolimo. Dakle, jedan praktican sistem koji mesecno kosta 1400 dinara.
Ruter je manje od 4000 dinara a modem dobijate besplatno od MTS-a.

Evo, sada se pokazuju dobre strane tog "velikog brata" . Deda postavlja slike na forume, emituje snimak plovidbe i u kontaktu je sa svima. Dakle, vredi svaku paru.
Ja cesto odem na duze izlete i preko neta mogu da pratim sve kamere na poslu, da vidim sta se desava, da vrsim placanje računa i obaveza....
I meni vredi svaku paru.

Kako vi koristite internet i da li ga imate na brodu?
Znam da postoje mnogi koji ne žele ništa od tehnike

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
  • Osp: UMČ
Odg: Internet na brodu
« Odgovor #1 poslato: 31. Jul. 2013. / 18:07:47 »
Ja, trenutno, za net koristim mobilni telefon i preko njega šaljem AIS signal, pregledam forum, pretražujem net, a uz integrisani GPS prijemnik, imam i navigaciju.
Imam i USB stick, ali sam vratio karticu, jer sa VIP-om nisam bio zadovoljan sa brzinom i konekcijom. Stick mi je ostao ali mislim da ne može da primi karticu druge mreže. Nisam proveravao, ali mislim da su kodirane.

Zato i pokušavam da instaliram flash player kako bih pored praćenja ovakvih događaja, mogao i sam prenositi događaje na Savi ili nekog drugog mesta (recimo: Drinske regate).

Danas je internet potreba a ne luksuz i samo onaj ko se “plaši“  tehnike, ne prihvata ovu činjenicu.

Van mreže Popaj

• NF clan
  • *
    • Popaj
  • Brod tip: Shetland
  • Dužina: 6,5m
  • Osp: UMČ
Odg: Internet na brodu
« Odgovor #2 poslato: 01. Avgust. 2013. / 09:27:06 »
Ja na čamcu koristim mobilni telefon, tj. preko sim kartice koristim internet. Mobilni aparat nekada koristim kao modem. Pored usb konekcije ima i wi-fi pristupnu tačku, tako da se sa laptopom povežem na fon.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika