Autor Tema: Regata "Reka"  (Pročitano 36659 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sale NB

• NF clan
  • *
    • Zeko3
  • Brod tip: Samogradnja
  • Dužina: 10,6m
  • Osp: UMČ
Odg: Regata "Reka"
« Odgovor #30 poslato: 06. Avgust. 2013. / 15:07:38 »
U Žitište stižemo za vreme Chicken festa, obavljamo obavezno slikanje sa Rocky-em, i prisustvujemo nakratko koncertu grupe Hari Mata Hari i bežimo glavom bez obzira  hzgbvc

Nakon još par sati plovidbe kroz kanale i još 2 prevođenja konačno stižemo u Novi Bečej. Iako je doček bio malkice hladan, ovo je sigurno najlepša destinacija koju smo posetili. Nivo uređenosti, čistoće i lepote vas navodi na pomisao da ste negde u Austriji ili nekoj drugoj normalnoj državi. A Tisa je, nakon preko 150 km kanala, melem za oči i dušu. Naravno, i vožnja fijakerom čini svoje! juhgfd
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti!

Van mreže Sale NB

• NF clan
  • *
    • Zeko3
« Odgovor #31 poslato: 06. Avgust. 2013. / 15:18:25 »
uff, konačno vidimo leđa poslednjoj prevodnici, ova je na Tisi i spustila nas je 4 metra. Nastavljamo Tisom prema Titelu, prolazimo Aradac, a tu naletesmo i na poznato plovilo.
Iako i ova deonica ima 55km, plovi se nizvodno Tisom, uz česta stajanja i kupanje, nekako bez napora stigosmo u Titel.

Iako je domaćin u Titelu podbacio i nije ispunio dogovoreno, iskoristili smo poznat teren i poznate kafane da se odmorimo i obnovimo rezerve goriva i provijanta pred poslednju deonicu regate

Van mreže Sale NB

• NF clan
  • *
    • Zeko3
« Odgovor #32 poslato: 06. Avgust. 2013. / 15:29:46 »
Oko 9h isplovljavamo iz Titela i nastavljamo nizvodno. Uplovljavamo u Dunav i uz kratki predah u Starom Slankamenu, gde smo ugošćeni u Čardi "Mika Alas", nastavljamo nizvodno Dunavom prema Starim Banovcima, uz obavezno kupanje na Belegiškim adama.
Na kraju ove priče, svega 20-tak čamaca je pristalo u Stare Banovce gde je održana završna svečanost i podela pehara.

Regatu je na kraju pozdravio (slučajnost?!) i defile rečne mornarice.

Meni je ovo bila prva regata i nosim pozitivne utiske. Mislim da je vođa regate trebao da pokaže malo čvršću ruku, kada ploviš u grupi od skoro 100 plovila, malo više discipline nije na odmet.
Komunikacija za vreme regate je mogla biti bolja, ali i tempo plovidbe je bio dosta oštar. Koliko sam čuo, za narednu godinu se već planira pokoja stanica više, što će regatu učiniti opuštenijom.
Sve u svemu, moja topla preporuka. Ko nije probao- treba da proba.

Van mreže Popaj

• NF clan
  • *
    • Popaj
  • Brod tip: Shetland
  • Dužina: 6,5m
« Odgovor #33 poslato: 06. Avgust. 2013. / 16:04:16 »
Hvala Sale, odlicna reportaza. propraceno reciju i slikom.
Koja je prosecna brzina regate? Verovatno se razlikovala ali u vecem delu
plovidbe.

Van mreže Sale NB

• NF clan
  • *
    • Zeko3
« Odgovor #34 poslato: 06. Avgust. 2013. / 16:13:22 »
Rekao bih da je oko 8 km/h.
U kanalima prema Plandištu, zbog jakog vetra, mnogi nisu mogli brže od 6km/h, a  nizvodno Dunavom se plovilo i 10-11km/h.
Bitna stvar je da je pozadinski brod uvek išao poslednji i sačekivao zaostale ili pomagao onima u kvaru.

Van mreže Popaj

• NF clan
  • *
    • Popaj
  • Brod tip: Shetland
  • Dužina: 6,5m
« Odgovor #35 poslato: 06. Avgust. 2013. / 16:31:13 »
Kako si prosao sa gorivom? Da li je snabdevanje bilo pristupacno?

Van mreže Sale NB

• NF clan
  • *
    • Zeko3
« Odgovor #36 poslato: 06. Avgust. 2013. / 21:33:19 »
To su odlično rešili. U svakom mestu gde smo noćili bio je organizovan pik-up, koji pokupi naše prazne kante i pare i doveze nam gorivo na noge.

Mi smo krenuli sa 45 litara, pa sam teoretski mogao da prođem regatu bez dopune, ali... Suzuki je potrošio oko 30 l, a Evinrude još oko 50l.
Da sam mogao da se iskuliram i palim Evinrude samo za dopunu akumulatora, prošao bih sa onih 45 l ukupno.

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
  • Brod tip: salveta
« Odgovor #37 poslato: 12. Avgust. 2013. / 06:45:16 »
Sale je dao lep prikaz regate kojom smo Veca i ja, generalno zadovoljni.

Dve najveće rupe u celoj organizaciji, po meni (i drugima), su kapetan regate i brod za podršku. Sve ostalo je mnogo bolje od očekivanog.

Svaka čast organizatorima ali i domaćinima na usputnim stanicama.

Ako se iduće godine opet odlučimo za odlazak na neku od regata, mislim da će to opet biti regata "Reka".

Što se slika tiče, nismo stigli ni da ih prebacimo u kompjuter , a kamo li da ih sredimo i formatiramo.

Zato prilažem slike koje sam uspeo da pripremim. Narednih dana, šta stignem.  Može se desiti da posle 15.08. iskočim na višednevno  pecanje.  Ako uspem da izađem iz čukaričkog rukavca.  sgjsfh

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
« Odgovor #38 poslato: 12. Avgust. 2013. / 07:19:05 »
Evo još malo slika. Mi smo regatu napustili u Novom Bečeju želeći da još malo istražimo ovaj gradić. Ostali smo tamo tri dana gde smo ugostili kumove iz Beograda.

Prevodnicu na Tisi prešli smo sami za 1200 din.

Momci sa prevodnice su nas vrlo ljubazno dočekali i brzo odradili svoj posao.

Uz put do Titela, uživancija. Tisa lepa i mirna. Aradac kod žabaljskog mosta svakako treba posetiti ali ovog puta se odlučismo za Mošorinsku adu koja je bila nestvarno prazna.

Posle smo se spustili do Titela na druženje sa dedom, njegovom Zokom (Vecinom stalnom drugaricom na plivanju), Barba Nešom, Lenčetom, Saletom, Draganom i još nekim prijateljima.

Naravno da je gospon IKA bio naš glavni domaćin i čovek za tehničku podršku (dopremanje goriva do broda).  juhgfd

Posle par dana, morali smo napustiti Tisu i pomenuto društvo. Veci je isticao godišnji odmor i trebalo se vratiti u stvarni život. 

Kraće zadržavanje na Belegiškoj adi, razmena pozdrava i mahanje našem drugu Gorančetu sa foruma koji nas je pozdravio sa broda Rubikon 23 kojim je protutnjao ka Beogradu.

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
« Odgovor #39 poslato: 12. Avgust. 2013. / 07:39:47 »
Na vojnim baštama, malo smo se družili sa Saletom (Kempijem) Darkom i njihovim porodicama.

... a onda ostadosmo sami, ako ne računamo brod Mačva sa koga je dopirao smrad nafte.

Šta se može. LJudi moraju da rade svoj posao.

Nismo oduševljeni ovogodišnjim izgledom Vojnih bašti. Sprud je delimično zadržao svoju lepotu, ali je ispresecan muljevitim rupama što je izgleda zasluga pomenute Mačve. 

Vodostaj je jako nizak toliko da se više ne može ući u kanal Balaton koji je ostao potpuno odsečen od Dunava. Čujem da riba iz kanala ima strašan smrad što me i ne čudi obzirom na sve ono što dolazi iz Crvenke.

Ali dosta o tužnim temama.

Kineski most i dalje napreduje i već se nazire ono što će mnogo olakšati život ljudima sa obe strane reke.

Na kraju svratismo do Lida gde smo se 14 dana ranije pridružili regati. Tako smo simbolično zatvorili krug.

Posle smo ušli u Savu gde su nam ljudi iz marine Ada Ciganlija, bukvalno prevukli brod kroz mulj na ulazu u čukarički rukavac. Dubina na ulazu je bila oko 50 cm a naš gaz je 70 cm. Dalji komentar je izlišan.  uhzgvfcx

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
« Odgovor #40 poslato: 16. Avgust. 2013. / 20:13:14 »
Iako sada sve to izgleda "zbrda s dola" i već mnogima neinteresantno, ja ću nakačiti još malo fotografija.

Koliko da se još malo potsetimo na ovaj događaj.  lkjhgfvh

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #41 poslato: 16. Avgust. 2013. / 20:18:08 »
Slobodno kači. Nadam se da ce organizator nesto napisati o regati.

Van mreže deda

• NF tim
  • *
« Odgovor #42 poslato: 19. Avgust. 2013. / 18:42:50 »
@ Titel je posebna priča, pošto ništa nije bilo organizovano, a štošta obećano. napisa Sale NB.............

Pa da pojasnim .... u razgovoru sa mestanima Titela saznao sam da je obrazlozenje turistickih radnika tog mesta bilo da je to ugovorila prosla vlast i da oni sa time nemaju nista !!! 56568

Inace opstinu sada vode veliki spasioci Srbije , preposteni , prepametni , da ne duzim SNS!!

Van mreže deda

• NF tim
  • *
« Odgovor #43 poslato: 19. Avgust. 2013. / 18:49:45 »
.............................................

Van mreže deda

• NF tim
  • *
« Odgovor #44 poslato: 19. Avgust. 2013. / 18:57:16 »
Kovinski rukavac....................

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video