Autor Tema: Sajam nautike 2018  (Pročitano 1979 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Sajam nautike 2018
« poslato: 06. April. 2018. / 22:08:44 »
Posetio sam sajam nautike prvog dana. Utisak je da je ponuda plovila mnogo veća nego ranijih godina ali ništa što bi, na prvi pogled, privuklo pažnju. Uobičajena ponuda čamaca i krstaša. Prodavci opreme su na manjim štandovima nego prošle godine pa je i ponuda slabija.
Iskren da budem ja sam se zadržao samo na dva mesta.
Štand udruženja nautičara Dunavski propeler i štand MAU (muzej afričke umetnosti) koji je ponudio eksponat i priču koju do sada nisam čuo. Predstavili su ribarski čamac iz Kenije u okviru postavke "Ribarske priče"

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
Odg: Sajam nautike 2018
« Odgovor #1 poslato: 06. April. 2018. / 22:13:59 »
Čamac je izradjen iz jednog komada drveta.
Ono što me je zainteresovalo je veslo koje izgleda kao ... pa kao viljuška. Pitao sam i čuo priču. Kenija ima puno plaža i svaka plaža ima sudiju. Na tim plažama se obavlja trgovina ribom, okuplja se narod, zabavljaju se...
Dolazi i do sukoba ili neko prekrši pravila koja tu vladaju.
Sudija ima pomoćnike koji tim veslom pokažu na čamac čija posada pravi problem i vlasnik mora da dodje kod sudije koji odredjuje da li će ga udaljiti sa plaže ili kazniti nekom drugom kaznom. Svi se povinuju tim sudijama.
Vekovima to funkcioniše.
Tako mi ispričaše na štandu.
Dole je fotografija vesla sudskog pozivara.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #2 poslato: 06. April. 2018. / 22:29:19 »
Udruženje nautičara Dunavski propeler ima veliki štand na kome su uglavnom bilbordi sa aktivnostima ali i zanimljivostima. Privukli smo im pažnju jer smo ušli i čitali tekstove na postavci. Kažu da smo jedini koji nisu samo letimično bacili pogled.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #3 poslato: 06. April. 2018. / 22:33:18 »
Ispričali su mi priču o kanalu Du Midi. Priču znam ali nije loše podsetiti se. O njemu ima dosta na netu pa neću da ponavljam priču.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #4 poslato: 06. April. 2018. / 22:36:30 »
Naravno da smo primetili najskuplje plovilo na sajmu. Krstaš od 11 m sa otvorenim pramcem i cenom od preko 400 000 evrića. Prodat pre početka sajma.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #5 poslato: 06. April. 2018. / 22:41:45 »
Najviše smo se zadržali na štandu Saveza bućkaroša Srbije gde sam čuo lepu vest. Ovih dana treba da izadje službeni glasnik Srbije. To nije vest ali je vest da će po njegovom izlaženju svaki sportski ribolovac moći da koristi bućku za sportski ribolov soma. Izborili su se - SVAKA ČAST PETRE!!!  juhgfd
Ko upotrebljava bućku ne sme da ima ribu u čamcu. Uhvati i pusti je bio uslov za prihvatanje bućke kao pomoćnog sredstva u sportskom ribolovu.

Na njihovom štandu su i predstavnici DAM-a za Srbiju. Busa i ja smo pazarili štapove za bućku od njih. Naručeni su još u novembru prošle godine.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #6 poslato: 06. April. 2018. / 22:51:34 »
Nisam slikao plovila i izloženu opremu jer nisam primetio ništa novo, ništa ekskluzivno a i nisam nosio foto aparat a slike sa mog telefona baš i nisu neki kvalitet.
Ako neko ima neka postavi.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
  • Brod tip: mali rečni remorker
  • Dužina: 13
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
« Odgovor #7 poslato: 07. April. 2018. / 18:38:41 »
Meni jedino zapalo za oko ono cudo sto kao pogon ima skuter. Skuter je pogon i valjda upravljanje a ostalo je napred neka garnitura za sedenje i blejanje.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika