Autor Tema: GPSMAP 3010C - update  (Pročitano 7910 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bakara

• NF clan
  • *
    • Riviera
  • Brod tip: Metalni kabinaš
  • Dužina: 8,7
  • Osp: UMČ
Odg: GPSMAP 3010C - update
« Odgovor #30 poslato: 03. Februar. 2018. / 15:04:45 »
Gledam sad ovaj link sto je zankiki okacio, potrosnja je 4A na 12V, pa na to onda i monitor koji trosi bar jos 2 ampera, sto na kraju dolazi na minimum 6A. Cini mi se da prosecan laptop trosi oko 4A ukupno? U tom slucaju je potrosnja na strani laptopa... Sa druge strane, verovatno je zgodnije imati odvojeno mini PC i neki manji monitor pa samo monitor pozicionirati gde se najbolje vidi i najmanje smeta. Da su oni touch monitori za kase malo jaci, mislim da bi to bilo veoma pristojno resenje. Inace, ako je mini PC stvarno malih dimenzija, moze da se fiksira za monitor pozadi, preko onih rupa na koji se kaci tzv "VESA" nosac - kao za televizore, i tako ustedi na prostoru.

Bio je jedan servis za PC na Karaburmi koji je sastavljao dosta dobre konfiguracije, i to bas u mini varijanti, i bilo je moguce da se fiksiraju pozadi na monitor. Ako je dobar mini PC 50e, to uopste nije jaka cena, treba razmotriti  dcfvb

zankiki

• Gost
« Odgovor #31 poslato: 03. Februar. 2018. / 17:35:35 »
Evo ja stavio nove karte na moj matori NC4200 (10", 2GB, single core) i rade odlične.
Prikačio preko huba dvbt dongle i gps reciever, nije ima falilo struje.

Tako da ipak neću da menjam konfiguraciju za navigaciju još.
Nije mi touchscreen toliko velika prednost, više me mami da probam i namestim.
Da nemam radove na brodu trenutno i da mi je baš dosadno možda i bih, ali ovako - neću.
Samo ću da pronađem neku dobru antenu za AIS i da je izvučem gore na rolbar.

BTW, promaših temu, ako nekom nije mrsko neka prebaci ovo mislim u temu o open cpn-u

Van mreže Pera Garmin

• Moderatori
  • *
    • Medcomms Ltd
« Odgovor #32 poslato: 03. Februar. 2018. / 18:51:24 »
Pero, davno sam ja video da mogu radar da nakačim na OpenCPN i postavio pitanje šta raditi sa mreznim konektorom. Piše da 5. pin treba prespojiti sa.... ili da se naruči kod njih.
Ja imam dilemu šta je to peti pin. Znam šta je pin, znam i da brojim do pet ali sa koje strane treba odbrojati to mi nije najjasnije :).
Zato se nisam usudio da to čačkam.
Evo ga uputstvo o povezivanju https://opencpn.org/OpenCPN/doc/GRadarDoc.pdf

Dule,
gugl zna sa koje strane se broji, ovo je tzv straight kabl:

Btw, OpenCPN plugin ne radi sa novijim Garmin radarima, niti sa Fantomima (koji rade kao zmaj), uvek će biti neko ALI na strani onih koji ulažu u R&D i to posle debelo naplaćuju (kako bi inače postali tolika firma)
Petar Maksimović
peragarmin@gmail.com

...neverland...

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #33 poslato: 03. Februar. 2018. / 20:24:43 »
https://opencpn.org/wiki/dokuwiki/doku.php?id=opencpn:opencpn_user_manual:plugins:radar_overlay_ais:garmin_radar

Koliko ja razumem pise da radi samo sa novijim Garmin radarima.
Znaci moj HD 18 treba da radi.

Nego... Google nije objasnio sta da radim sa tim petim pinom. Stvarno ne bih da pogresim pa te molim da mi to detaljno objasnis.
Da li da kabl koji ide na pin 5 presecem i preko prekidača spojim sa minus polom?

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika