Autor Tema: Pomorsko pravo/Meritime law/Admiralty law  (Pročitano 2542 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivica Barisic

• NF clan
  • *
Pomorsko pravo/Meritime law/Admiralty law
« poslato: 17. Septembar. 2016. / 13:18:44 »
Pa ovako, pošto apsolutno ne znam kome da se obratim, pomoć sam potražio na ovom forumu.

Naime, diplomiran sam pravnik sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu. Imam iskustva 2 godine rada u Opštem sudu u Novom Sadu na raznim poslovima od gradjanskog, privrednog i svih ostalih mogućih pravnih grana.

Zainteresovan sam da svoju karijeru usmerim ka pomorskom pravu i ne bi mi smetalo počinjanje od apsolutnog početka pre svega u inostranstvu.

Takodje nisam apsolutni duduk za pomorstvo. Devojka mi je sa ostrva Šolte i tokom boravka sa njom zaljubio sam se u pomorstvo i jedrenje jer sam bio u prilici da provedem dosta vremena okružen takvim stvarima. Takodje pomorsko pravo je sistem prava koji se nije relevenatno menjao 200 godina i svuda je u svetu isti.

Ukoliko neko na ovom forumu može da pruži relevantne informacije kakvi su prospekti i mogućnosti zaposlenja, kontakata i sl. bio bih veoma zahvalan.

Ivica Barišić

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Odg: Pomorsko pravo/Meritime law/Admiralty law
« Odgovor #1 poslato: 18. Septembar. 2016. / 09:57:13 »
U Srbiji?
Jedino u nekoj od stranih firmi koje se bave i prekomorskim transportom ili osiguravajucoj kuci koja osigurava brodove.

Van mreže Ivica Barisic

• NF clan
  • *
« Odgovor #2 poslato: 18. Septembar. 2016. / 13:34:13 »
Ne u Srbiji, kao sto rekoh, pre svega u inostranstvu.

Znam komplikovana tema ali verujte mi od advokata do sudija niko nema blage veze niti ih interesuje tako nesto. Zato sam i pokusao postaviti ovakvo pitanje ovde.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #3 poslato: 18. Septembar. 2016. / 20:29:28 »
To isto bi trebalo da vazi i za inostranstvo. Najvise sporova vode osiguranja i brodarske kompanije. Njih zastupaju jake advokatske kuce. Iskreno, mislim da njima trebaju pravnici sa mnogo boljih fakulteta od nasih.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika