Larson boats firma proizvodi camce srednje klase koji su se barem po citanju drugih foruma pokazali dosta solidno.
Sto se tice camca koga ste gledali da probam da kazem moje misljenje:
- Kao prvo: ne znam vlasnika niti detalje o samom camcu!!!
- Camac barem na slikama izgleda u dobrom stanju
- Sto se potrosnje tice svi camci ovog tipa sa motorima snaga preko 250 ks trose manje ili vise isto i to oko 1L/km bez obzira na brzinu kojom vozite (ima tema o tome na ovom forumu).
- Uocio sam odmah 2 stvari koje cete morati relativno brzo da uradite a to su "Camper canvas" tenda i dodatna platforma za kupanje. Sa te dve stvari camac vam postaje daleko prakticniji ali za to racunajte dodatni trosak od 2 - 3,000e
- U oglasu se kaze nov motor ali sam skloniji verovanju da je ugradjen restauriran motor a n e nov. To ne znaci da je to lose jer je razlika u ceni znacajna izmedju novog i restauriranog
- Moguci problem moze biti razlog zasto je kompletno restauriran camac (motor, punjaci baterija, ...) to moze da znaci da je camac uvezen iz USA a da je tamo bio potopljen prilikom nevremena pa je zbog toga radjen. Ovo treba proveriti.
- Cena: da budemo iskreni za to godiste i nase trziste je malo "jaca". Pogledajte recimo ove cene (
http://www.nautica.rs/ponuda-polovnih-plovila/) to su uglavnom camci za koje je poznato sve od prve kupovine, servisa i trenutnog stanja pa uporedite.
Imam i jedan savet za vas: prelazak sa pasare (sto ste naveli da trenutno posedujete) na ovakav camac je ogroman skok (ne mislim na novcani a i on je) pa bi vam savetovao da probate (ako vec niste) jedan takav camac pa da tek onda donesete odluku za njegovu kupovinu!
Nadam se da sam vam barem malo pomogao,
Pozdrav