Autor Tema: Regata "REKA" 2014. godine  (Pročitano 41543 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
  • Brod tip: salveta
Odg: Regata "REKA" 2014. godine
« Odgovor #15 poslato: 12. Februar. 2014. / 23:41:37 »
Komentara, i dobrih i loših, će uvek biti. Naročito na sajtovima ovakve vrste.

Mahom su svi dobronamerni i dolaze od onih koji su već prošli tu relaciju više puta.

Veca i ja smo tokom juna 2012. prošli gotovo identičnim putem ovu relaciju za približno isto vreme, s tim da smo na srebrnom jezeru imali tri noćenja.

Činjenica je da je povratak malo monoton pošto se plovi uzvodno, znači sporije.

Takođe je jasno da će se opet ponavljati situacija da plovila sa jačim motorima "istrče" ispred regate. To će se svakako desiti na povratku, pošto neće želeti da se vuku sa onima koji jednostavno nemaju dovoljno snage za tu plovidbu.

To je tako i šta se tu može. Najbitnije je da se svako ko ne želi dalje da prati regatu javi organizatoru kako bi ovaj imao tačnu evidenciju o broju plovila i ukupnom broju ljudi za svaki dan.

Organizator nikoga ne tera na ovaj put. Svima će se do polaska predočiti šta ih očekuje pa ko hoće neka izvoli.

Lično smatram da će i ove godine odziv biti dobar. Organizator već ima određena iskustva i ako ispravi neke uočene propuste tokom prve regate, sigurno će zauzeti primat u organizaciji plovidbi ovog tipa.

Po meni, na broj učesnika ove regate uticaće najviše troškovi goriva i ništa više.

Posmatrajući učesnike prošle regate, stekao sam utisak da je većina plovila Dunavom i da jedva čeka novo druženje.

Nadam se da ćemo Veca i ja biti među njima.  jhgf

Van mreže Zabac

• NF clan
  • *
« Odgovor #16 poslato: 12. Februar. 2014. / 23:46:52 »
Ocigledno je da mi vama delujemo kao budale koje ne znaju sta rade?

Imacemo pratnju recne policije, isto kao i prethodne godine, sve moguce dozvole dobijamo, sve kapetanije obavestene... Je l' to u redu?

Sto se tice marsute, problem u povratku je taj sto nemamo puno mesta za stajanje u samoj klisuri, NE MOZEMO DA PRISTANEMO, a ne da plovimo, nigde sa rumunske strane, pa time da prekratimo plovidbu, nego moramo da koristimo to sto imamo na nasoj obali... a nemamo bas puno mogucnosti.

Imamo dogovor sa svim opstinama da nam se obezbede mesta za pristan u lokalnim marinama za dane kad boravimo kod njih, gde god... I koristicemo neke od plaza i delova priobalja koji su pogodni za to. Bice i sidrenja i svega, ali cemo stati svi na svakoj destinaciji. Moze se koristiti i obala sa sidrom pozadi, nista neobicno.

A sad da se vratimo na taj cuveni Kostolac, pa da objasnimo...kad udjete u rukavac, idete do samog njegovog kraja i tu naidjete na izuzetno lepu plazu, nauticki klub, toalete, tuseve, oko 500m obale za pristajanje... I lepu sumu pored citavog rukavca.

U Hajduckoj vodenici ne stajemo, i ne znam gde ste to videli, culi ili procitali, a obici cemo sve vredno paznje u klisuri, pocevsi od samog ulaska i golubackog grada do lepenskog vira, trajanove table, manastira Mraconia i glave Decebala (u plovidbi), Hidro elektrane, tvrdjave Diane i Fetislam i jos mnogo toga sto nam obezbedjuju lokalne turisticke organizacije...

PRAVILA uopste nisu stroga, nego sasvim normalna, a ko je bio prethodne godine, mogao je licno da se uveri da nikoga nismo ni upozorili, a kamoli kaznili iskljucenjem... ali to je kad su ljudi, kao sto sam rekao, bili izuzetni i ponasali se sasvim normalno I SAMO NORMALNO nista vise.

Pravila moraju da postoje, a vi koji pricate o bezbednosti, trebalo bi da znate da se pravila moraju postovati upravo i najvise zbog bezbednosti, a tek posle iz nekih drugih razloga.

Pitali ste koji su to NENORMALNI REGATASI? Na to pitanje ne mogu da vam odgovorim povucen iskustvom sa prosle regate, posto na prosloj regati takvi nisu bili prisutni, nadam se da nece biti ni ove, a ne moram valjda da vam objasnjavam sta to znaci?

Razmislite malo sta ne biste voleli da vam se desi u plovidbi, negde na obali, itd...

Recimo, da se neko potuce, da neko bude agresivan prema ostalim ucesnicima, da bude toliko pijan da stvara probleme, namerno ometa plovidbu... To se smatra nenormalnim ponasanjem... i mislim da to nije preterivanje sa "NASIM" pravilima i ne treba samo mi da plovimo i niko osim nas, nego dodjite i vi sa nama...

Nadam se da ste svi zadovoljni odgovorima?

Hvala

Van mreže Zabac

• NF clan
  • *
« Odgovor #17 poslato: 12. Februar. 2014. / 23:51:09 »
Hvala Arso, sve si izlozio kako jeste, sve sto si rekao  je na mestu, u potpunosti se slazem sa tobom i nadamo se jos jednom lepom druzenju...

Van mreže Ika

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Ika-design-zetovo vlasništvo
« Odgovor #18 poslato: 13. Februar. 2014. / 00:36:38 »
Arsin komentar vam dođe u pravi čas. Mada imam utisak da su sva vaša saznanja o prošlogodišnjoj regati sagledana iz tog ugla.
Imam utisak da vama (ne lično , nego organizaciji) nije rečeno, ili vi niste želeli da čujete negativne komentare.
Kao organizatori vi imate svaku obavezu prema svim učesnicima regate.
Igrom slučaja, dočekao sam svoje prijatelje na prošlogodišnjoj regati u Kleku, to jest dočekivao sam ih u razmaku od 6h. Toliko ste vi kao organizatori dozvolili svojim slobodnim shvatanjem regate da se kolona i učesnici razvuku. Ako je vremenska razlika od prvo pristiglog do poslednjeg plovila koje je uplovilo u klek 6H kako ste vi kao organizator u stanju da imate uvid u situaciju sa učesnicima regate.
Šta ste u stanju da uradite za plovilo i njihove članove ako se nađu u nevolji ,a udaljeni ste od njih dva ili tri sata plovidbe?
Kao organizatori vi morate da uživate respekt i poštovanje učesnika ,kako biste mogli da nametnete svoja pravila ponašanja tokom regate.
Razlog zbog koga vi niste imali respekt učesnika je taj , što se na brodu na kojem ste vi kao organizatori bili, vozila nezavisna nezainteresovana družina koja je uživala samo za sebe .
Ako nekoga POZIVATE da plovi svama, onda ste odgovorni za one koji su se tom pozivu odazvali. Tako da vaš stav- mi idemo ,ko hoće hoće ko neće ne mora, nikako ne odaje utisak ozbiljnosti organizacije da se odgovorno ponaša ,
Komandni brod , u svom sastavu mora da ima isključivo organizacioni odbor kojem je najvažnije da zna u svakom momentu gde se i šta dešava sa učesnicima regate. To je nemoguće ako se na Istar ukrcaju svi članovi turističke organizacije Stare pazove sa članovima svoje porodice,
Sujeta je čudo, te ako vas ovaj napis uzruja i uvredi potražite mišljenja o vašoj prošlogodišnjoj organizaciji koja nisu hvalospevi .
U kleku sam imao priliku da se uverim da najveći broj učesnika nema pojma šta se dešava niti šta se planira po pristajanju.
A da nam treba organizacija jedne takve regate, treba nam. Bojim se da iznetim stavom ovo nije ta vrsta organizacije kojoj bih ja dao poverenje.
Inače sve tvrdnje koje ste izneli za potrebu organizovanja ovakve regate, su apsolutno tačne.
No vi kao organizatori imate obavezu i odgovornost i prema onima koji poslednji stižu na krajnje odredište, te stoga bi ste vi sa svojim komandnim brodom trebalo da stignete posle njih.

Van mreže Ika

• NF clan
  • *
« Odgovor #19 poslato: 13. Februar. 2014. / 01:04:16 »
citat

PRAVILA uopste nisu stroga, nego sasvim normalna, a ko je bio prethodne godine, mogao je licno da se uveri da nikoga nismo ni upozorili, a kamoli kaznili iskljucenjem... ali to je kad su ljudi, kao sto sam rekao, bili izuzetni i ponasali se sasvim normalno I SAMO NORMALNO nista vise.

Pravila, stroga ili ne, su pravila , i moraju se poštovati.
Ne znam zašto imam utisak da vi ni za ovu regatu pravila i nemate.
U saobraćaju postoji pravilo da u vozilu morate imati reflektujući prsluk. I to pravilo mnogi nisu prihvatali ali su se na kraju pomirili sa sudbinom i svi ga nabavili.
Imate li vi kao organizatori pravilnik šta bi svako plovilo moralo da ima od opreme da bi moglo da učestvuje u regati?
Imate li pravilnik o broju, težini sidara, o broju pojaseva ,,,, ili izbor i  posedovanje određene opreme prepuštate vlasnicima plovila?
Vi izgleda da niste dobili informacije da su u vašoj prošlogodišnjoj regati učestvovali ljudi koji niti su imali potrebno iskustvo u plovidbi niti su imali plovila sposobna da se izbore sa svim teškoćama koje su se javljale.
Vi kao organizatori morate, ali baš morate, propisati šta svako plovilo MORA da ima od opreme u suprotnom učešće u regati onima koji ne ispunjavaju uslove ne mogu ploviti pod zastavom regate.
Možda vam se učini da je to suviše rigorozno no ovo nije vesela drinska regata , i veseli spust. Ovakvu maršutu nisu uspevali da organizuju ni mnogo kvalifikovaniji i iskusniji organizatori regata.
Imate li argumente koji kazuju da ste u stanju da preuzmete odgovornost za svako plovilo koje se odazove vašem pozivu da plovi u sastavu regate.

Citat

Bezbednost mozemo da garantujemo svim ucesnicima koji su sa nama u grupi i koji se pridrzavaju pravila i dogovora, a oni koji se ne pridrzavaju toga, mozemo samo da pokusamo da pomognemo u slucaju nezgode i problema... ne znam sta bih jos pametno mogao da kazem na tako nesto.
Kraj citata

Šta sa onima koji ne mogu da budu sa vama u grupi? Ne zato što ne žele, već recimo , što ne mogu da prate vaš tempo.
Upravo, već spomenuh. Vi ste kao organizatori na prošlogodišnjoj regati bili "svoja grupa" i verovatno ste regatašima smatrali one koji su oko vas i u vašoj grupi. Interes za ostale se tu i završavao.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
  • Brod tip: mali rečni remorker
  • Dužina: 13
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
« Odgovor #20 poslato: 13. Februar. 2014. / 08:32:00 »
Ja bih voleo da znam samo šta je pozadina svega ovog, ako vam se plovi mogli ste i sami sa vašim ekipama da plovite bez silnih muka koji neminovno kao organizatori imate. Rekao bih da je činjenica da vi kao organizatori niste plovili ovom rutom a da je slično bilo i prošle godine, pa to onda znači da figurativno slep vodi grupu. Prosele godine ste pricali tu je iskusni kapetan Istara, koliko sam razumeo on je tu na radnom zadatku na svom brodu, ali da li i koliko je puta organizator bio i plovio ovom rutom. Inače slažem se da treba dizati prašinu i da razvoju nautičke priče ovakve stvari ne mogu da odmognu ali ista tako da morate biti spremni na kritike

Van mreže Zabac

• NF clan
  • *
« Odgovor #21 poslato: 13. Februar. 2014. / 13:09:47 »
Sticajem okolnosti, bas u Kleku je bio veliki problem I to ne nasom krivicom, nego krivicom elektro Vojvodine koja nam je u Botosu na prevodnici obustavila snabdevanje strujom, tako da je jedna grupa pauzirala sa prevodjenjem skoro dva sata, e zato je bio toliki razmak izmedju dolaska prve, druge I trece grupe... Ja sam licno stigao poslednji u Klek sa tehnickim brodom I niko nije zaostao posle nas, tako da niko nije ostavljen I imali smo kontrolu, cak smo jedan brod vukli sve vreme, od Botosa do kraja regate zbog kvara motora. Kazem vam, nestanak struje je napravio malo problema, ali nista strasno... Sto se tice obavestenosti ljudi u Kleku, ljudi su bili upoznati sa stanjem oko prevodjenja, I da ne mozemo svi preci u Begej zbog loseg stanja ustave, te smo svima objavili tu vest, pa su neki odabrali da ostanu u Kleku, sa njima je bio tehnicki brod, a neki su otisli sa komandnim brodom do Zitista. Za one koji su bili u Kleku, organizovali smo besplatan autobus da ih vozi do Zitista (ko zeli) i da ih vrati po zavrsetku programa, a sa gospodinom Nikolom Spaicem iz Kleka smo se dogovorili da obezbedi coveka za povremeni obilazak plovila ... za svaki slucaj...

Ekipa na komandnom brodu jeste bila sarenolika, ali takodje uz njih, bili su i ljudi koji su bili deo organizacionog odbora i imali svoj udeo u bezbednosti, organizaciji i realizaciji regate... i ja tu ne vidim nikakav problem.

Sto se tice nase odgovornosti, naravno da je odgovornost na nama i da smo mi ti koji predvode i organizuju ovu regatu, ali takodje, velika je odgovornost i na svim ucesnicima... Zato postoje pravila, zato se ljudi upozoravaju, zato postoje i neki dogovori... a svedoci ste upravo na ovom forumu kakav je komentar bio na pravila "VASA PRAVILA".

Uvek problema mora biti, a mi se trudimo da to svedemo na minimum i da sve funkcionise kako treba.
Da komandni brod ne bi isao iza svih ucesnika, nego da bi predvodio regatu, ideja je na mestu, ali zato smo imali tehnicki brod pozadi, koji je obavljao posao oko svake pomoci ucesncima, itd...

Sto se tice pitanja oko pravila, da li ih uopste imamo, pravila ponasanja postoje, naravno, a bicu iskren, posto uvazavam vasa misljenja, pravila koja ste naveli o broju i tezini sidra, prsluka... nismo imali, nego kao sto ste pomenuli, isli smo na to da ucesnici brinu o opremi na svojim plovilima (TO CEMO ISPRAVITI OVE GODINE). Hvala!

Pozadina regate je nauticki turizam, predstavljanje turistickih potencijala, vodnih resursa i svih drugih... naravno i dobra zabava!

Kapetan jeste na radnom zadatku, sto je i logicno, a sto se tice njegovog iskustva i plovidbe, gde je sve plovio i koliko puta, koliko je u nautici, turizmu, itd... to je najbolje da pitate njega licno, posto verovatno ne poznajete coveka i njegovu pricu...

Moram da se izvinim svima, malo sam se iznervirao, posto je krenulo brdo negativnih komentara od jednom sa svih strana ovih dana, a mislim da za tim nema potrebe, i rekao sam, uvazavam sve komentare, a narocito negativne, posto iz njih izvlacimo pouke i korist, ali razumite da sam ja uleteo svim srcem u ovu pricu i trudim se iz sve snage to izguram i da sve to bude odlicno odradjeno... i onda kad cujem lose komentare, ponekad se malo iznerviram, posebno ako nisu tacni ili se ne zna pozadine neke od prica, ali sve to ostane zabelezeno i gledam da popravim to sto ne valja.

Vidite valjda da pisem dugacke textove kao knjigu da pisem, a to je zato sto mi je stalo do svega ovoga, zato sto stvarno hocu da svima sve objasnim i da sto vise odgovorim, a i to je deo velikog truda i posao organizacije.

Jos jednom vas sve pozivam na sajam turizma u Beogradu 27.02. i na sajam nautike 27.03. da dodjete, da se upoznamo i da razgovaramo o svemu... eto, to je moj predlog i opet se izvinjavam ako sam malo "jace" odreagovao na neke komentare.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #22 poslato: 13. Februar. 2014. / 13:25:54 »
Ako mislite da sve prodje kako treba obezbedite brod za vucu ucesnika uzvodno. Bolje kritike unapred nego posle regate.

Da li je krajnja distanca Kladovo ili Tekija. Spominje se i jedno i drugo.
Ako je Kladovo tu je Dunav jako brz i povratak od Kladova do Tekije ce trajati sigurno ceo dan racunajuci i prevodjenje. Ispod prevodnice Dunav gura 5 - 6 km na sat.
A treba  i da se zapitate zasto od Golubca nizvodno nema camaca na obalama kao sto je to uzvodno i zasto svako mesto ima marinu sa lukobranom.
Evo kako izgleda kada malo pirka. Kako bi prosao tabanas mogu da zamislim. Slobodno preskocite prvi minut.

Van mreže Ika

• NF clan
  • *
« Odgovor #23 poslato: 13. Februar. 2014. / 13:33:59 »
Citat
Moram da se izvinim svima, malo sam se iznervirao, posto je krenulo brdo negativnih komentara od jednom sa svih strana ovih dana, a mislim da za tim nema potrebe, i rekao sam, uvazavam sve komentare, a narocito negativne, posto iz njih izvlacimo pouke i korist,

Nije trebalo sumnjati da će negativnih ,kritikujućih komentara biti.No vama više vredi jedna kritika ,nego sto hvalospeva.Iz kritika će te moći saznati šta vam se zamera.prebacuje i na tome možete ispraviti ono što ste možda nenamerno,propustili,prevideli.
Kao organizatorima,vama problem neće predstavljati oni iskusni ,vaš problem će predstavljati baš oni neiskusni koje ćete svojom prezentacijom uspeti da privolite da vam se pridruže.Ti neiskusni će poći nepripremljeni,nedovoljno opremljeni.Zbog njih morate uvesti pravila oko neophodne opreme.Kom se sviđa,sviđa kome se ne sviđa nek plovi u sopstvenoj režiji,sa sopstvenim rizikom.
Poštujem uložen trud i volju.Nadam se da ćete naći i adekvatne saradnike da ideju izgurate do kraja.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #24 poslato: 13. Februar. 2014. / 13:48:59 »
Komandni "brod" ne da nece moci da pruzi podrsku vec ce njemu prvom trebati podrska ako vas sastavi uobicajen vetar ispod Rama ili Golubca. Morate imati remorker.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #25 poslato: 13. Februar. 2014. / 14:02:33 »
I sve ovo pisem samo zato da bi se pridruzili i oni koji se nece usuditi jer imaju plovila koja nisu za tako dalek put. Njima treba obezbediti bezbedan povratak a takvih je bilo dosta prosle godine. Uostalom, videcemo sta ce biti. Organizatoru je skrenuta paznja a on neka razmislja kako ce i sta ce.

Van mreže Zabac

• NF clan
  • *
« Odgovor #26 poslato: 13. Februar. 2014. / 14:22:18 »
Poslednja stanica je Tekija, a Kladovo je opstina kojoj Tekija pripada i opstina koja ce nam obezbediti besplatne autobuse za obilazak i Kladova kao i svega ostalog sto imaju da predstave...

Znaci, smesteni smo u Tekiji, a ko bude zeleo da obidje hidro elektanu, Dianu, fetislam, grad Kladovo, itd... Sedne na jedan od buseva i lepo uz turistickog vodica, obidje sve to, a kasnije ga isti taj bus vraca u Tekiju na vecernji program. Sutradan ujutru, dorucak, pakovanje i pokret nazad prema Lepenskom viru...

Brod za vucu u povratku nismo u mogucnosti da obezbedimo, mozda eventualno nekog od slabijih povucemo, a ostali (jaci) mogu i sami... a sigurno ce se neko i medjusobno slepovati, kao i uvek... a vec sam rekao, ne znam da li je to uopste dozvoljeno, a i nije to bas bezbedno. Bilo je losih primera sa vucom ranije bas na "Ilustrovanoj politici".

Znamo za vetrove, naglasavamo to i radicemo na tome u narednom periodu, da se sto bolje pripremimo i docekamo spremni sve to.

Znam da negativnih i kritikujucih komentara uvek ima i bice i neka tako i ostane... u pravu ste i upravo na tome se i zasniva dobra organizacija, sto kazu, na greskama se covek uci... ja to postujem i zato sam se izvinuo i idemo dalje... Rekao sam da cemo to pravilo za potrebnu opremu na brodu uvesti i za ovu, a i sve naredne godine, ako sve bude kako treba, pa da potrajemo duze... i eto, reagujemo na kritike, tako cemo i nastaviti, a za sada, vasa kritika je uvazena i nesto smo postigli.

Saradnika vec imamo jako puno sto se tice i nautike i turizma i bezbednosti... i mnogo dobrih domacina, takodje... podrsku i suorganizaciju u realizaciji regate 13. opstina i gradova, 4.mesne zajednice, malu regate sa Morave koja bi trebala da nam se prikljuci u Kostolcu... Mnogo toga smo uradili u protekla dva i po meseca, a mnogo toga cemo uraditi u narednom periodu. Sad nam predstoji sajam turizma za koji se pripremamo ozbiljno, a onda nastavljamo dalje sa aktivnostima.

Sad vidim jos dve poruke od Duleta... Imacemo u sklopu regate cetiri ozbiljna broda: Tisa, Nina, 65 - ica... i tehnicki brod. Sa njima imam odlicno poznanstvo i saradnju, i u planu je da oni budu oko komandnog broda, a tehnicki pozadi.

Videcemo sa njima kakvu pricu mozemo da napravimo, posto bi oni mogli da povuku svaki po nekoliko slabijih camaca... Takodje, bice tu i drugih ucesnika sa jacim plovilima koji mogu da povuku nekog, kako to obicno i biva u ovakvim situacijama.
Remorker, kao sto sam naglasio, ne mozemo da obezbedimo.

A vetar... pricali smo vec o tome...

Van mreže skipper

• NF clan
  • *
    • BG 725C- Bravest
  • Brod tip: Zodiac 2 x 175 ks
« Odgovor #27 poslato: 20. Februar. 2014. / 21:36:27 »
Pozdrav za sve prijatelje. Veoma će mi biti drago da vidim ovu regatu na ,, našem ,, donjem delu Dunava . Što se tiče Duletovih komentara veoma su na mestu što se tiče uzvodne plovidbe.

Nekoliko mojih predloga za vaš put. Bilo bi veoma korisno da svi učesnici Regate budu upoznati da od 1075 pl.km. ulazite u reon Državne granice gde se pored raznih Zakona poštuje i Zakon o zaštiti države granice, koji sprovodi Granična policija . Ne toliko zbog naše policije, već prevashodno zbog komšiske policije, koja u većini slučajeva nema obzira ni prema lokalnim ribarima jer poštuju Zakone EU. Granica nije na pola Dunava.

Za ovakav put bi trebali uputiti dopis u MUP RS - UGP i izvršiti najavu regate i naravno zahtevati obezbeđenje za sve vreme vaše plovidbe. Od teritorije PU Beograda da Rama nemate Stanice rečnih policija ( bar ne sa plovilima adekvatnim za pomoć i asistenciju ). Od Rama pa sve do Prahova postoje Stanice Granične Policije sa solidnim čamcima i posadama koje su po mom skromnom misljenju veoma dobro obučeni za sve zadatke na vodi.

Van mreže Zabac

• NF clan
  • *
« Odgovor #28 poslato: 21. Februar. 2014. / 14:43:57 »
Hvala na informacijama!

Znamo da treba da prijavimo manifestaciju MUP - u, takodje pogranicnoj policiji, kapetaniji, recnoj policiji... a recna policija nas je pratila prethodne godine od Starih Banovaca do Grocke, a za ovu godinu imamo u planu da trazimo pratnju za citavu rutu i povuceni iskustvom prethodne regate, mislim da cemo imati njihovu pratnju i obezbedjenje tokom celokupne plovidbe... a da znaju posao, znaju! Bili smo svedoci u nekoliko navrata da su odlicno odreagovali kad su nam bili potrebni.

Jedino sto nismo znali je to da "komsije" nemaju bas puno razumevanja za slucajni prelazak granice, itd... ali dobro, sad cemo imati i tu informaciju na umu i pridrzavati se toga.

Hvala jos jednom!

Van mreže mossi

• NF clan
  • *
    • Varalica II
« Odgovor #29 poslato: 21. Februar. 2014. / 18:00:18 »
Ne toliko zbog naše policije, već prevashodno zbog komšiske policije, koja u većini slučajeva nema obzira ni prema lokalnim ribarima jer poštuju Zakone EU. Granica nije na pola Dunava.

Skipperu, ajde nam malo pojasni u kojim slučajevima Rumuni prave problem?
Da li je plovidba unutar plovnog puta OK ili se mora ići uz našu obalu?
Meni 2009-te nisu pravili nikakav problem, a dosta često sam plovio dosta blizu njihove obale (50-tak m).

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika