|
Forum > Brodska kuhinja
Na čemu kuvate?
<< < (2/5) > >>
mesechar:
u bergeru bila rasprodaja sporet inoks sa sve sudoperom ,dve plinske ringle bez dugmica 35 evra bilo dvadeset komada zazalio sam stonismo oblak i ja dosli kombijem za nemacku :)
Misha D:
--- Citat: deda 27. Decembar. 2013. / 20:48:36 ---Kome pricas ! Naletim na jednu i namenim je Knezu a zavrsi kod Mise D !! Duguje mi krompir sa slaninicom u toj rerni !!
--- Kraj citata --- nisam ga kupio jer je bio vrlo primitivno napravljen i ne bezbedan za plovilo i male prostore. Prakticno ofarbana metalna kutija sa otvorenim gorionikom bez ikakvih sugurnosnih ventila. Van plovila jos i moze, ali tamo mi je miliji rostilj.
zorter:
Ja za kuvanje koristim obican plinski sporet sa dve ringle. I zadovoljan sam.
landram:
Kada smo kupili brod, kupili smo i fensi sporetic sa staklenim poklopcem za brod, tj za prikolice. Kod nas se jede dobro i mnogo, hvala Bogu. Taj sporetic nije bio dovoljan ni za jednu serpu, a kamoli dve ili tri. Gasio se cim stavimo vise od jedne serpe. Pre dve godine mi je pukao film, seo sam u mali camac i otisao do Merkura gde sam kupio Gorenje plinski sporet sa plinskom rernom i dovukao ga malim camcem na brod. Nista bolje nisam mogao da uradim. Sada pravimo hleb, gibanicu, meso u vrecicama za pecenje, ribu na sve nacine... Uzivancija. Ko ima mesta, preporucujem. Nije lep, ne uklapa se u kozne i ostale garniture, ali je veoma koristan. Mi smo na vodi po par meseci, jer nam je posao takav da imamo veliki raspust preko leta. Osim sto stedimo gorivo na ceste odlaske u grad po namirnice, hranimo se zdravije i lepse.
Dule:
Rerni na plin se Sanja najviše obradovala. Prva stvar koju je primetila je upravo rerna :)
Ona se obradovala samo taj prvi put a mi svakodnevno (kada smo u plovidbi) jer uvek uspemo da je nagovorimo da nešto ispeče. Nema ništa lepše od vruće proje ili hleba, pite... negde u nedodjiji. Slažem se u potpunosti da je rerna na plin jedna od vrednijih stvari na plovilu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
|