Profil Re: Rezonator za HHO generator04.06.2012. u 21:06 - pre 566 dana i 22hNe znam zašto svi koji pokušavaju da se bave HHO generatorima ne stave na papir neku računicu. A evo šta računica pokazuje:Uzmimo jednu vrlo povoljnu računicu za one koji hoće da prave HHO generator: alternator daje 100A struje, napona 14,1V. Prostim množenjem dobijemo da alternator proizvodi snagu od 1410W. Budimo velikodušni, pa recimo da pravi 1,5kW i da svu tu snagu bez gubitaka pretvori u HHO gas.Taj gas se ne skladišti nego se odmah troši, Sada nastupa jedan gadan zakon, a to je zakon o održanju energije. Ako potrošimo neku energiju na proizvodnju HHO gasa, u najboljem slučaju dobijemo istu toliku količinu energije sagorevanjem HHO, a pošto je brzina proizvodnje i brzina potrošnje gasa ista, znači da u najboljem mogućem slučaju dobijamo 1.5kW snage sagorevanjem gasa.Sada ide još gora kvaka. Motori sa unutrašnjim sagorevanjem pretvaraju samo 20-30% energije u mehanički rad, ostalo se gubi kroz toplotu. Znači proizvedeni gas daje maksimalno 0,45kW korisne snage.Onaj idealni generator radi u stvari sa 75% (u najboljem slučaju) iskorišćenja, tako da je bilans sledeći:Uložena snaga: 2kWDobijena snaga: 0,45kWBudimo opet velikodušni i recimo da bi se onih 2kW i onako potrošil, odnosno da nismo dodatno opteretili motor, tako da dobijemo zaista 0,45kW "džabe"Uzmimo prosečni automobil b klase od 50kW (66KS). Uzmimo dalje da se ta snaga dobije na 4000 obrtaja, ali mi vozimo na 2000 i snaga koju motor razvija na toj brzini jeste pola maksimalne snege, tj 25kW.Znači, 24,55kW dobijamo od benzina, 0,45kW od HHO. Digitron u ruke i ispada da manje od 2% snage dolazi od HHO, a 98% od benzina.Jasno je da pada u vodu cela priča o uštedi od 20-30%, najbolje što može je 2%.A sada budimo realni. Realnost je da trošimo 2kW da bismo proizveli 0,45kW, tj. trošimo 1,5kW više nego što dobijemo, pa realno trošimo zbog toga oko 6% više nego bez HHO (ma neka je i 2% više).Osim toga, ovo nije baš idealan režim rada ni za motor, ni za električni sistem.Zapitajte se, ako je HHO tako dobra stvar, zašto se ne ugrađuje serijski? Objašnjenje ne sme da uključi reč "zavera
Ovo sam nasao na jednom forumu. Upravo zbog ovakvih stvari vredi probati. Sto bi se reklo papir trpi sve ali je praksa......