Veliki broj pecaroša će reci da mu treba najjednostavniji da vidi samo dno jer ga riba ne zanima. Misljenja sam , iz iskustva, da vecina laže....problem nastaje u cijenama ozbiljnih sonara pa si to ne mozemo svi ni priustiti...Svi žele upecati ribu jer jedan od razloga odlazaka na pecanje je i taj.....
Danas imamo sasvim pristojnu ponudu DSI i DI tehnologije kod lowrenca i huminbirda, sto od slijedece sezone ima i Garmin u downvu, koliko sam vidio iz ovih videa....
Pa ajd redom da olakasamo, DSI tehnologija koja daje iznimno realistican prikaz dna kod lowrenca, kod nasih pecarosa ima problem nedostatak ID opcije tj prikaza ribe na monitoru kako smo do prije navikli, znaci ipak treba neko predznanje da bi se ocitala riba od onih silnih ctica, zareza i tockica
DI kod huminbirda vrlo slicno, skoro isti prikaz na monitoru...imaju FISH ID...lakse je upravljanje i koristenje.....
Down Vu, nadam se da cu uskoro kupiti i taj jedan da se malo poigram s njim...
Sto se tice ostalih uredajaj nama i vama prstupacnih, mislim da je tu ipak garmin sasvim solidan i pristupacan cijenama, a vidim imate i Peru koji vjerojatno daje jamstvo i podrsku sto je jako bitno pri izboru....Od starijih modela garmin C 300 i c 400 su iznimno pouzdani , sto se tice ECHO serije tu imam slabije iskustva.....ali dosta kolega ih uspjesno iskoristi na vodi....