Forum > Život na brodu

Grejanje na brodu, kabinašu

<< < (3/7) > >>

zorter:
Inace je krevet iznad poda na oko 40cm. Preko dasaka prvo stiropor od 5cm pa sundjer debljine 10cm i tek onda posteljina i pokrivaci.
Izolacija sa svih strana (odozgo, bocno, odozdo) je stiropor od 5cm, tako da dobro drzi temperaturu prostorije. U stvari, cela kabina je izolovana sa tri strane (odozgo i bocno) a samo je spavaci deo izolovan sa svih strana. Prozori u kabini se otvaraju, tako da ima i dotoka svezeg vazduha.
Mislim da cu naci pravo resenje za grejanje za onoliko koliko meni treba.

sale.m 79:
Ta grejalica je dobra samo sto posle 3 sata rada sve na brodu je mokro od kondenzacije.

zorter:
Sale gresis. Ako je prozor malo otvoren nema kondeza. Isprobano. Ili pre nego sto se napusti plovilo, a grejalica ugasena, otvore se vrata i proluftira prostor. Nikad nisam zatekao kapljice vode kad ponovo dodjem na camac.

Dule:
Dolazi zima.
Prošle godine sam se uverio koliko toplote odlazi kroz dimnjak. Peć od 2,5 kw je grejala kao da ima 1kw. Dimnjak iznad kabine je bio vreo i kada je napolju bilo -5.
Napravio sam od aluminijuma "štedišu". Testirano i na 12 stepeni u plusu dimnjak je bio jedva mlak.
Mislim da sam povećao iskoristivost energije na 80%.

Dule:
Pored plinske peći tu je i webasto kao i grejalica na 220v od 500w koja treba da greje motorni prostor kada je plovilo na vezu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju