Autor Tema: Sami na brodu - kako se snalazite?  (Pročitano 8946 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
  • Brod tip: salveta
Odg: Sami na brodu - kako se snalazite?
« Odgovor #15 poslato: 19. Oktobar. 2013. / 11:00:10 »
Za sada se sasvim dobro snalazim sam na brodu. Istina, lakše je kada je i Veca tu. U određenim trenucima ona preuzima kormilo a ja mogu da odmorim u vožnji osvežim se i završim poslove  u WC-u.

Što se tiče izlaska i ulaska u marinu, to sam savladao, lak je prilaz pa se i po vetru može bezbedno pristati uz ponton.

Kafu ne pijem a automatski pilot nije nešto čemu težim pošto on nema oči. Svašta se može naći ina vodi pa mi je bezbednije da ja pratim situaciju ispred i oko broda.

Ako je potrebno nešto ad hok uraditi, usporim brod i časkom otrčim i rešim problem u bilo kom delu broda.

Za zahtevnije poslove koji traže više vremena, sklonim se na ivicu plovnog puta ili bliže obali, bacim sidro i završim sve što treba. Što bi rekli "Nisu Nemci u Lapovu". Ja nigde ne žurim.

Kada me uhvati jači vetar ili kiša u plovidbi, usporim spustim bočne providne cirade  i nastavim dalje. Ako je baaaš jak vetar potražim mesto gde je njegov uticaj umanjen, tu se zavučem dok ne prođe "orkan" i pičim dalje.

U stvari ja uživam kada sam sam na brodu.  lkjhgfvh

Van mreže Jason

• NF clan
  • *
    • Flekica
  • Brod tip: Elan 545
  • Dužina: 5.50
  • MMSI: 912790010
  • Osp: UMČ
Odg: Sami na brodu - kako se snalazite?
« Odgovor #16 poslato: 19. Oktobar. 2013. / 16:57:57 »
Ja uvek kada sam na sidru, sam ili u drustvu bacim sa krme kanap od nekih 10-12 metara sa vezanom plutacom (moze i pojas). Racunam ako se okliznem i padnem, imam vremena da se uhvatim za kanap ili plutacu a ne da plivam uzvodno Dunavom nazad do camca...

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika