Jutros sam obišao brod da vidim da li slučajno ne prokišnjava. Sa brodom je sve u redu ali uočih da mi nema pomoćnog motora.
Motor nije odnešen . Na nosaču pomoćnog motora ostale su stege i deo za štelovanje položaja motora. Ostalo je bukvalno otkinuto i kao što sam pretpostavljao završilo u vodi ispod broda.
Žurio sam zbog posla pa nisam imao vremena da se bavim špekulacijama ko je i zašto to uradio ali mi nije jasno zašto bar nije prijavio. Prijavio sam slučaj upravi marine pa ćemo videti šta je bilo.
Radnici marine su pronašli i izvukli iz vode taj otkinuti deo pa ću sutra ako uspem da ugrabim vreme otići da vidim posmrtne ostatke našeg DŽonija.
Rečeno mi je i da nemam pravo na naknadu štete, ali još je rano da se o tome razgovara. Po meni, može se pronaći ko je to, verujem, nenamerno uradio i sa njim onda raspraviti stvar.
Motor koji je polomljen je DŽonsonova četvorka sa 2 cilindra. On nema neku veliku vrednost ali radio je i u jednoj situaciji kada se drvo zaglavilo u elisu, pomogao mi je da brod dovezem do pliće vode i rešim problem.
E sada, u marini kažu da je moguće da se motor sam prelomio i pao u vodu???
Da ima sto kila pa da poverujem. Ovako ne znam kako bi to bilo moguće.